ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-12-2015

Eurodizel jeftiniji

Eurodizel je u Crnoj Gori od ponoći jeftiniji dva centa, dok su cijene benzina ostale nepromijenjene, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurodizela će narednih 15 dana koštati 97 centi. Cijene litra eurosupera 98 i 95 i naredne dvije sedmice će iznositi 1,12 eura, odnosno 1,08 eura.

Lož ulje za veleprodaju i za grijanje i dalje koštaju 94 centa, odnosno 66 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 7. novembra, kada su sve vrste goriva pojeftinile sedam centi, nakon što je u Službenom listu objavljeno da je neustavna dopuna Vladine Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Ustavni sud je sredinom oktobra proglasio neustavnom dopunu Vladine Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom je uvedena taksa od sedam centi po litru goriva, za autoput i reprezentativni sport.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platts Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 14. decembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 15. decembra.