ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-12-2017

Normalizovano vodosnabdjevanje, voda bezbijedna za piće

Nakon havarije, koja se u subotu uslijed nevremena dogodila na cjevovodu u Kamenovu, vodosnabdjevanje na području budvanske opštine je normalizovano.

Svi potrošači na području naše opštine jutros su uredno vodosnabdjeveni, dijelom iz sistema Regionalnog vodovoda, dijelom iz lokalnog vodoizvorišta istakla je gostujući u Radio Budvi PR Vodovoda, Vesna Mrvaljević.

"Havarija se desila na lokalitetu u Kamenovu, na samom kraju plaže, na jednom jako nepristupačnom terenu. U pitanju je šetališni dio, stijenski prostor, kojeg su zapljuskivali talasi, a koji su oštetili dio šetlišne staze, stenskog prostora, i bukvalno izbacili cijevi, otkinuli ih i ubacili u more, što je automatski izazvalo nestanak vodosnabdijevanja za potrošače Kamenova, dijelom Pržna, Ivanovića Boreta i dijela grada Budve", kazala je Mrvaljević.

Reagovali su odmah nakon nekoliko sati, jer kako kaže, kada su u pitanju ovakve havarije, ne može se reagovati istog trenutka i puštati voda, što bi moglo da dovede do havarije novih razmjera.

Uslijed havarije oštećene su dvije glavne cijevi u dužini od 20 do 30 metara, koje povezuju glavni vod od Kamenova prema Budvi. Cjevovod je star preko 40 godina.

"Zahvaljujući kolegama na ternu, koji su herojski izveli posao na tako nepristupačnom terenu, kavar je saniran. Medjutim mi smo uspijeli da riješimo dio problema, globalno problem i dalje ostaje, tu je druga cijev, koju treba ponovo sanirati, prespojiti, kako bi se napravilo trajno riješenje", ističe Mrvaljević.

Juče su na terenu bili i predstavnici lokalne samouprave zajedno sa gradonačelnikom Draganom Krapvićem, i došlo se do jednog zajedničkog dogovora, a to je, kako je kazala Mrvaljević, da je najbolje raditi magistralni cjevovod, od ulaska u Kamenovo do šetalilnog tunela u Kamenovu, što bi bilo trajno i najbolje riješenje za ovakve situacije...

Opširnije u Budvanskoj hronici od 17.30h.

D. Benić