ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-06-2019

Neodoljiva torta sa jagodama

Ako ste u potrazi za ledenom poslasticom čiji ukus osvježava i razoružava, ali vam je stalo i da bude jednostavna i brza za pripremu, imamo idealan recept za vas!

Riječ je o ledenoj brzoj torti sa jagodama, koja se ne peče i za koju vam treba svega 10-ak minuta! Sve što vam treba jesu naravno -jagode, dobar kalup za tortu, malo vremena i dobre volje!

Pored toga što je laka za pripremu, najveći plus kod ove torte je i što se možete igrati sa recepturom, i dodavati u nju šta god želite... Ako vam je ovaj recept jednoličan, dodajte čokoladu ili žele bombone, a jagode možete zamijeniti i nekim drugim voćem - kajsijama, malinama, borovnicama, brekvama...


Potrebni sastojci:

*250 grama keksa

*125 grama putera

*500 grama krem sira

*250 ml slatke pavlake

*100 grama šećera u prahu

*1 kašičica korice limuna (izrendane)

*1 kašika ekstrakta vanila

*500 grama jagoda

Priprema:

Izmrvite keks, pa ga pomiješajte sa otopljenim puterom. Dobro promiješajte, pa smesu rasporedite prstima u kalup, najbolje onaj okrugli sa obručem koji se skida. Ovo stavite u frižider, dok pripremate fil.

Krem sir pomiješajte sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile i limunovom korom. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je potom pomiješajte sa smesom od sira. U dobijenu smesu ubacite sitno isjeckane jagode, pa lagano miješajte. Zatim, dobijeni fil ravnomerno rasporedite po podlozi od keksa, a po vrhu naređajte jagode. Po želji narendajte i crnu čokoladu preko ove brze torte, ili je prelijte otopljenom čokoladom. Možete je posuti i kokosovim brašnom, ili čokoladnim mrvicama, čak i bijelom čokoladom - pustite mašti na volju!

Ovu tortu možete preliti i toplim sosem od voća: prokuvajte voće sa šećerom i malo vode, a kada dobijete gustu smjesu, sklonite sa vatre i sipajte preko gotovog kolača.

Prijatno!






zena.blic.rs