ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-07-2014

Nebojši Šćekiću produžen mandat u Sava Montenegro osiguranju

Upravni odbor je ocijenio da je na osnovu odličnih rezultata rada Nebojše Šćekića, Sava Montenegro AD veoma uspješno poslovalo u proteklom periodu, i da se na tome temelji odluka o produženju mandata za još pet godina.

"Sava Montenegro osiguranje je u prvom kvartalu ove godine ostvarilo najbolji rezultat poslovanja u odnosu na sva ostala društva neživotnih osiguranja u Crnoj Gori“, saopšteno je na sjednici Odbora direktora Akcionarskog društva za osiguranje Sava Montenegro.

Društvo je od januara do maja poboljšalo učešće u premiji neživotnih osiguranja na crnogorskom tržištu osiguranja.

"Na nivou perioda učešće na tržištu neživotnih osiguranja povećalo se sa 18,34 odsto u prethodnoj godini, na 19,32 odsto u tekućoj godini“, saopšteno je iz Sava Montenegra.

U periodu od januara do maja na crnogorskom tržištu neživotnih osiguranja ostvarena je bruto fakturisana premija na nivou od 93,56 odsto uporedne prošlogodišnje, a u Društvu je ostvarena premija koja je na nivou od 98,52 odsto uporedne prošlogodišnje.

Osiguravajuće društvo Sava Montenegro, koje je u 100 procentnom vlasništvu Pozavarovalnice Sava Re, posluje na crnogorskom tržištu neživotnih osiguranja već 15 godina, sa tržišnim učešćem od oko 19 odsto.