ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

19-10-2017

"Najbolje iz Crne Gore" za vikend u Delti

Sajam "Najbolje iz Crne Gore" biće održan za vikend 21. i 22. oktobra u Delta Sitiju.

Sajam se održva pod pokroviteljstvom Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada, okupiće oko 60 proizvođači vina, maslina i maslinovog ulja, meda, pršuta, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja, organskih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore.

Sajam će biti održan se za vikend 21. i 22. oktobra u Delta City-ju, a otvoriće ga sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić, u subotu u 11:00 časova.

Na sajmu će biti predstavljen i projekat “Ukusi kraja moga”, pa će posjetiocima biti omogućeno i da besplatno degustiraju ove proizvode u subotu i nedjelju od 11 do 14 i od 17 do 20 sati.
Osim organskih proizvoda, posjetioci će imati priliku da probaju med, masline i maslnovo ulje, sir, vino, ljekovitio bilje, voće i povrće, prizvode od voća i povrća (džemove, sokove, slatko, namaze...) iz svih krajeva Crne Gore.

Iz godine u godinu manifestacija bilježi sve veće interesovanje javnosti, ali i izlagača iz Podgorice, Bijelog Polja, Mojkovca, Plužina, Šavnika, Žabljaka, Danilovgrada, Kotora, Herceg Novog, Bara, Golubovaca...

Sajam je, kao i svake godine, idealna prilika da se ovi proizvodi kupe direktno od proizvođača, te da se, u neposrednom kontaktu sa proizvođačima, kupci upoznaju i sa procesom proizvodnje.

Cilj projekta je prije svega, upoznavanje građana sa prehrambenim proizvodima koje nude crnogorski proizvođači. Na taj način se promovišu mali, domaće proizvođače iz svih krajeva Crne Gore koji su prepoznati po kvalitetu svojih proizvoda.

Osim promocije proizvođača, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navika kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.