ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-03-2017

Multimedia Group: Reagovanje na saopštenje predsjednika Opštine Budva

"Imajući u vidu saopštenje Opštine Budva koje je propisao predsjednik Opstine Dragan Krapović, zanemarujući zloupotrebu javnih medija u vlasništvu Opštine za lične ratove želimo da javnost obavijestimo da gospodin Krapović, nažalost, pokazuje elementarnu nepismenost i teškoće u savladavanju dva prosta ugovora. Licemjerno je i krajnje drsko na stub srama stavljati firmu koja je instituciji na čijem ste čelu pomogla novčanom pozajmicom i to činiti pošto kasnite sa vraćanjem pozajmice preko 3 godine!

Multimedia Group nije pozvana da tumači odnose FK Mogren i Opštine Budva; kao što u budućnosti neće komentarisati pravne akrobacije koje svakodnevno čini Krapović a ima ih podosta.

Smatramo da prepiska o poslovnom moralu i partnerima kad je u pitanju gdin Krapović nije primjerena javnoj komunikaciji, niti bi smo zaista o izvidjajima iz 2010. godine raspravljali sa Krapovićem jer on ima mnogo bližih i privatnijih izvidjaja kojima mora da se bavi ali svakako o njegovom poslovnom moralu dovoljno govori to da iz dana u dan protezira partijske kadrove u svim gradskim firmama a glavni je promoter ukidanja partijskog uticaja; čak ne dozvoljava da se ni za sezonska zaposlenja angažuju lica koja mu partijski ne odgovaraju, te iz dana u dan programira festivale; karnevale i druge dogadjaje i zato mu je to svakodnevna opsesija... Prava je slika i prilika upravo onih protiv kojih se deklarativno bori. Medjutim, Krapović, vodeći svoje lične ratove za račun Opštine, uz davno poznatu rečenicu: Držite lopova a pri tom sad čini niz nelegalnih radnji, maskira svoju nekompetentnost u vodjenju sistema kakav je Opština Budva.

Da se gdin Krapović regularno školovao, ma da je završio i srednju školu, vjerovatno bi znao da protumači jednostavne ugovore o pozajmici medjutim sam svjestan svojih slabosti on se stavlja u ulogu tužioca, sudije i predsjednika. Zamislite licimjerne da u negativan kontekst stavlja firmu koja je dala pozajmicu umjesto, ako mu je to cilj, da se bavi pitanjima koja pripadaju Opštini Budva! On se, zamislite čudi što je Multimedia Group dala pozajmicu klubu koji je bio na budžetu Opštine ali se ne čudi što Opština kasni sa povratom duga 4 pune godine! I o tome ne želi da informiše javnost.

Krapović zaboravlja da javnosti kaže da je blokada računa Opštine proizvod nesposobnosti njegovih kolega koji su u dva pravna stepena izgubili spor, i sada, kao vrhovni vodja osporava dug koji je potvrdjen od strane Apelacionog suda i koji je potom u izvršnoj proceduri, jedinoj koju poznaje zakon naše zemlje a koji očigledno nije poznat Krapoviću, potraživan od Opštine.

Takodje Krapović namjerno izbjegava da obavijesti javnost da je Multimedia Group ponudila Opštini Budva da dug plati u ratama; te da se razgovara o otpisu kamata i drugih troškova (koji iznose skoro 25.000 e) a da su iz Opštine odbijali da razgovaraju.

Jedina dakle šteta za opštinu, makar što se tiče poslovnog odnosa sa Multimedia Group je nesposobnost da se postigne dogovor bilo kakve vrste od strane gdina Krapovića.

Jasno je da će i svaki budući problem Krapović, kao i svaki do sada, rešavati udaranjem glavom o zid, i tražeći za sebe titulu malog nadasve sujetnog primorskog monarha koji tuži, sudi, presudjuje i vrši egzekuciju; a samoubistvene posledice neće snositi on već gradjani Budve.

Tako on prijeti investitorima, proziva graditelje, zatvara gradsku luku, ukida žičare i diže u vazduh postrojenja. Sve to bez ijednog, samo na osnovu osjećaja iz "ogromnog" radnog iskustva... zaista da nije tragično i da ne košta toliko bilo bi komično!

Što se tiče krivičnih prijava koje najavljuje, znajući nažalost pravničko i svako drugo znanje Predsjednika Opštine ne bojimo se njegovih pravnih akata ali se bojimo se da će njega zbog neistinitih izjava i zlonamjernih tumačenja stići prijave i da će štetu opet na kraju platiti Opština koji vodi, a vodi je u pravcu da oslobodi grad od bilo kakve privatne inicijative, novog poslovnog projekta i sl.", navodi se u saopštenju Multimedia Group doo.