ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-10-2014

Montenegro airlines: Nove procedure pri kupovini karata

Svim putnicima Montenegro Airlinesa će od ponedjeljka, 27.oktobra, prilikom rezervacije karata biti traženi dodatni podaci iz identifikacionih dokumenata.

Tako će kod budućih rezervacija biti traženi: broj pasoša/lične karte, ime zemlje koja je izdala pasoš/ličnu kartu, državljanstvo putnika, datum isteka važenja pasoša/lične karte, pol, datum rođenja, prezime i ime putnika.

Ukoliko je za destinaciju na koju putnici putuju potrebna i viza, neophodno je da navedu i podatke o vizi: broj vize, mjesto izdavanja vize (grad i država), datum izdavanja vize i država rođenja (grad i država), saopšteno je iz ove aviokompanije.

Podaci koje će putnici biti u obavezi da daju će biti traženi u zavisnosti od toga koju vrstu dokumenta će putnici prilagati na graničnim prelazima prilikom izlaska iz zemlje.

Sve navedeno se sprovodi na osnovu člana 52. Zakona o graničnoj kontroli, po kome je avio-kompanija Montenegro Airlines u obavezi da na graničnim prelazima dostavi detaljne podatke o svim putnicima na svojim letovima.