ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-08-2014

Milena Marović Bogdanović primila mlade vaterpoliste iz Budve

Milena Marović Bogdanović, menadžerka Opštine Budva, primila je danas mlade vaterpoliste iz Budve, članove kadetske reprezentacije Crne Gore, koja je na nedavno održanom memorijalnom turniru "Darko Čukić" u Beogradu osvojila zlatnu medalju.

Memorijalni turnir je dio FINA kalendara takmičenja (svjetske plivačke i vaterpolo federacije) i smatra se nezvaničnim prvenstvom svijeta za kategoriju U-15, odnosno mogu učestvovati kadetske reprezentacije, uzrasta do 15 godina.



Na turniru, na kojem je učestvovalo 11 reprezentacija (USA, Australija, Njemačka, Italija, Slovačka, Grčka, Madjarska, Srbija, Hrvatska, Rusija i Crna Gora), u pobjedničkoj crnogorskoj reprezentaciji koju je predvodio selektor Vladimir Gojković bilo je i šest članova VK "Budva": Miloš Krivokapic, Lazar Manojlovic, Savo Ćetković, Dimitrije Rašković, Branko Franeta i Nemanja Nedović, kao i pomoćni trener Aleksandar Aleksić.

"Koristim ovu priliku da još jednom čestitam svim članovima vaterpolo kadetske reprezentacije Crne Gore i selektoru Vladimiru Gojkoviću osvojeno zlato na izuzetno važnom turniru, koji u svijetu vaterpola ima snagu kao nezvanično svjetsko prvenstvo. Posebno sam ponosna što je čak 6 članova reprezentacije upravo iz Budve i nadam se da će ovi mladi ljudi, na čelu sa svojim trenerom Aleksandrom Aleksićem za par godina biti glavna okosnica naše državne reprezentacije. Budva je uvijek mnogo polagala na sport i to će nastaviti da čini i dalje, posebno ulažući u mladje kategorije, jer ljubav prema zdravom životu, sticanje zdravih navika i učenje disciplini, na najbolji način formira karakter čovjeka" - istakla je ovom prilikom menadžerka Opštine Budva - Milena Marović Bogdanović.

Kao nagradu za osvojeno priznanje, Opština Budva je opredjelila svim igračima iz svog grada i treneru, po 150 eura.

U ime svih vaterpolista, i u svoje lično ime, menadžerki grada se zahvalio pomoćni trener Aleksandar Aleksić i najavio nove uspjehe generacije 1999. i mladjih, koji tek treba da zablistaju na crnogorskom vaterpolo nebu.