ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-09-2019

Međunarodni likovni simpozijum u Bečićima

XV Međunarodni likovni simpozijum održava se pod pokroviteljstvom Udruženja likovnih stvaralaca “Đura Jakšić” iz Požarevca od 11 do 18. septembra u hotelu “Beograd” u Bečićima.

Na ovoj koloniji govori se univerzalnim jezikom, jer je to jedini način izgradnje povjerenja i prijateljstva među ljudima.

Sam ambijent je oaza duhovnog stvaralaštva, najznačajnije veze među narodima ostvaruju se prožimanjem kulture i duhovne bliskosti među ljudima.

Udruženje likovnih stvaralaca “Đura Jakšić” se nada da će ovaj međunarodni likovni simpozijum prerasti u svetski događaj, istinski samit umjetnosti i kulture jer je skup ovih dobrih umjetnika na najvišem umetničkom nivou.


Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je istakao da je Budva drevni grad bogate kulturne baštine i da je kultura u svim porama života ovog grada i njegovih građana.

“Ovo je grad znamenitih slikara. Sjetimo se samo Todora Vukovića, braće Bocarića, Jova Ivanovića ili vajara Stevana Luketića. Budva je bila domaćin mnogobrojnih slikarskih kolonija. Boje njenog mediteranskog pejzaža vječna su inspiracija umjetnicima. Čast mi je da otvorim Međunarodni likovni simpozijum i organizatoru - “Udruženju likovnih stvaralaca Đura Jakšić” i umjetnicima poželim dobrodošlicu u naš grad”, zaključio je predsjednik Opštine.