ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-07-2016

Marović potvrdio krivicu, pristao na kaznu od sedam mjeseci zatvora

Dragan Marović, brat Svetozara Marovića, ponovio je u Višem sudu u Podgorici da je odgovoran za malverzacije u dvije budvanske afere kojima je stečena korist firmi Gugi komerc na teret Opštine Budva.

On je u Višem sudu u Podgorici pred sudijom Borisom Savićem potvrdio da pristaje na kaznu zatvora od sedam mjeseci zatvora koliko je predviđeno juče razmatranim sporazumom o priznanju krivice.

Marović je priznao krivice u slučaju TQ Plaza i izgradnje donjeg bulevara u Budvi u selu Krapina.

Iznos štete za slučaj Krapina je 1.150.457,607 eura, a za Donji Bulevar 3.706.160,57 eura.

Kako Marović, prema navodima Optužnice, nije za sebe pribavuo imovinsku korist, predstavnik opštine Budva nije u odnosu na njega postavio imovinsko pravni zahtjev.

Dragan Marović je uhapšen 13. avgusta prošle godine. On je u zatvoru proveo devet mjeseci, a na slobodu je izašao nakon što je odlučio da ipak prizna da je kriv, iako je to prvobitno odbijao.

Nakon isteka od šest mjeseci on je pušten iz pritvora, ali na izlazu iz zatvora su ga sačekali inspektori Odsjeka za suzbijanje organizovanog kriminala, koji su ga opet uhapsili po nalogu specijalnog tužioca Saše Čađenovića koji ga sumnjiči da je, sa bratom Svetozarom Marovićem i još desetak Budvana, oštetio budžet Budve za nekoliko desetina miliona eura u slučajevima u objedinjenom predmetu za afere "Kopirajt", "Propertis investment", "Bulevar", "Krapina" i "Otpadne vode", prenosi CdM.