ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-03-2018

Marinović: Dugogodišnja devastacija nije u potpunosti uništila Budvu

Budva i dalje ima potencijala za kvalitetan prostorni razvoj, te bez obzira na višegodišnju devastaciju, još uvijek ima načina da se grad oplemeni, istakao je predsjednik Upravnog odbora Nevladine fondacije Budva2020, prof.dr Goran Ivo Marinović.

Kako on navodi, jedan od značajnih, planiranih projekata je revitalizacija centralnog vrtića.

"Vrtić kao tema je jedna od važnijih u gradu, pogotovo taj dizajn za djecu koji mi nemamo. Naš vrtić sam po sebi ima izvandrednu lokaciju, treba je sačuvati i dogratiti ga", naveo je Marinović.



On podsjeća da je Fondacija Budva 2020 osnovana početkom 2016. godine, sa osnovnom namjerom da okupi sve građane sa teritorije naše opštine, koji imaju za cilj prosperitet grada i oporavak ugleda Budve.

"Fondacija je osnovana da bi sledećim generacijama ostavili nešto sa čim možemo da se dičimo, iliti nadamo da je naša egzistencija imala smisla. Sa tom parolom smo krenuli u projekat čišćenja tvrđave Mogren. Sama ta radna akcija je čin aktivizma i volonterizma mladih ljudi, ta energija koju smo imali i koju održavamo, sa tom akcijom krećemo u rad dajući na značaju javnim površinama u našiem gradu", zaključio je Marinović.