ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

13-08-2019

Luka Đorđević zvanično novi igrač Lokomotive

Crnogorski reprezentativac, dvadesetpetogodišnji Budvanin, Luka Đorđević zvanično je član moskovske Lokomotive.

Ruski vicešampion nije naveo detalje ugovora, a tamošnji mediji spekulišu da je doskorašnji član Zenita dogovorio petogodišnju saradnju sa novim klubom.


"Veoma sam srećan što sam stigao u tako veliki klub kakav je Lokomotiva", poručio je Đorđević. "Važno je što me ovdje zaista žele, mnogo očekuju i vjeruju u mene to daje snagu. Svoju budućnost vidim u Lokomotivi".

Zadovoljni su i u klubu, koji je godinama zaštitni znak Ruskih željeznica.

"Drago nam je da je Luka sa nama", poručio je generalni direktor Vasilij Kiknadze. "Radi se o raznovrsnomfudbaleru, koji će nam donijeti svježinu i nove varijante u napadu. Sigurni smo da će nas Đorđević ojačati, zaista velike nade polažemo u njega".

Lokomotiva je tri puta bila šampion Rusije, a posljednji put 2018. godine, tako da Đorđević stiže u veoma jak tim koji trenira Jurij Sjomin čovjek koje je klubu donio sve tri titule (još i 2002. i 2004). Prošle sezone "Loko" je bio osvajač Kupa Rusije.

Saigrači na terenu će mu, između ostalih biti, Džeferson Farfan, Benedikt Hevedes, Vedran Ćorluka, a u napadu Portugalac Eder i dobro poznati Fjodor Smolov.

Luka će u novom klubu nositi broj 22.