ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

02-10-2017

Luka Đorđević: Vjerujem u srećan kraj bespoštedne borbe

Luka Đorđević je jedan od onih koji ove sezone, konačno, ima status prvotimca, dolaskom u Arsenal iz Tule, nekadašnji talenat Mogrena i Zenita, pronašao je sredinu u kojoj ima priliku da u kontinuitetu pokaže šta zna.

A pokazao je dosta – najbolji je strijelac ekipe, postigao je četiri gola u šampionatu Rusije.

„Osjećam se dobro, zadovoljan sam najviše zbog toga što sam svake sedmice na terenu, igram konstantno“, kaže Đorđević.

Nema Bećiraja, zbog kartona, upražnjeno je mjesto u špicu napada – da li 23-godišnji Budvanin može da bude Tumbakovićev džoker u utakmici svih utakmica, u četvrtak protiv Danske.

„Ako selektor procijeni i odluči tako – spreman sam“, kazao je Đorđević.

Svjesni kakav je cilj pred njima i dokle su stigli na putu ka Rusiji, Đorđević ističe da se ekipa sprema – uobičajeno.

„Znamo šta može da nam donese pobjeda protiv Danske, ali bitno je da ne osjećamo dodatni pritisak. Igramo fudbal, pokazali smo da znamo da igramo. Možemo da ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Đorđević.

Danska je u formi, nakon poraza u Kopenhagenu od Crne Gore, ušla je u pozitivnu seriju, a vrhunac forme je dostigla kada je najvažnije. U septembru je na briljantan način riješila dva meča u kojima nije imala pravo na grešku, savladala Poljsku 4:0 i Jermeniju 4:1.

„Danska ima izuzetne pojedince, veoma je perspektivna selekcija, koja dolazi sa namjerom da osvoji bodove. Čeka nas bespoštedna borba, nadam se sa srećnim krajem“, kazao je Đorđević.

Srećan kraj čekaju i navijači.

„Vidjelo se protiv Rumunije koliko nam znače. Kada smo bili u padu, podigli su nas. Ne treba im posebna poruka, znaju oni koliko su nam potrebni i šta zajedno možemo da uradimo“, zaključio je Đorđević.


Vijesti.me