ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-07-2014

Lompar i Janović: Spremni smo, i bićemo još spremniji za Srbiju

Pomoćni trener naše reprezentacije Vido Lompar kazao je da nas u petak očekuje pravi vaterpolo klasik.

"Srbija je opravdala ulogu favorita protiv Grčke. Znalo se da Grci neće moći da igraju sa njima na veliki broj golova. Ono što nas čeka u petak, je klasiko velikih takmičenja. Mi smo spremni, i bićemo još spremniji za taj petak. Očekivali smo Srbiju, i to smo već polako pripremali. Po meni nema favorita, jedan meč, 32 minuta, samo je važno da daš sve od sebe. Šanse su podjednake, ko izbaci maksimum iz sebe, taj će ući u finale. Sve ovo što se to sada dešavalo, kako u grupi, tako i ovo razigravanje, ništa ne znači. Može forma donekle da znači, ali kada se uđe u taj jedan meč, koji ima veliki ulog, sve ostalo pada u vodu", poručio je Lompar.

"Mislim da smo mi fizički izuzetno spremni, što smo pokazali u mečevima u grupi. Imali smo vremena za predah koji nam je puno značio da se malo oporavimo. I u ovim danima smo održali nivo spreme, do petka će to biti još bolje. Vidjećemo koliko će na Srbiju uticati teža grupa i ovaj dodatni meč. Motiv je ogroman, biće prava muška borba, i koja ekipa u tom momentu bude koncentrisanija i mirnija, ući će u finale", kazao je na kraju Lompar.

Kapiten Nikola Janović kazao je da nas sigurno očekuje još jedan težak meč sa Srbijom.

"I prije šampionata smo kazali, najiskrenije, da su oni najveći favoriti. Na svim mjestima su odlično pokriveni. Na svim mjestima imaju po dva igrača ekstra klase. Imaju ljevake, imaju odlične centre. Sa druge strane, stari smo znanci. Odigrali smo puno mečeva do sada i biće to pravo polufinale. Mi imamo svoje adute, igramo odlično. Svaki reprezentativac Crne Gore na ovom šampionatu igra izvanredno.Imamo odlične bekove, Radić je u odličnoj formi, funkcionišemo zaista dobro. Očekujem neizvjestan meč do samog kraja."

Reprezentativci su imali tri dana pauze, ali je kapiten poručio da to ne mora da bude prednost u polufinalu.

"Imali smo odmor, treninge, i to za sada ide po planu. Sa te strane gledajući, ući ćemo spremni u meč. Imali smo dva dana odmora više od Srbije, međutim u polufinalu ne odlučuje fizička sprema, već odlučuje psihološka stabilnost, koju jedna ili druga ekipa budu imali u datom trenutku. Pošto su obje selekcije odigrale puno važnih utakmica, vjerujem da će inspiracija pojedinca i fenomenalna odbrana, odlučiti pobjednika", kazao je Janović.