ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-03-2020

Ljubičasti napitak koji čini čuda u vašem tijelu

Ovaj ljekoviti napitak je čudotvoran u izbacivanju štetnih bakterija iz tijela, a evo kako da napravite ljekoviti ljubičasti raj!


Foto: Profimedia

U savremenoj ishrani međutim prevladava hrana koja u telu stvara kiselinu. Napitak koji nazivaju "Ljubičasti raj" pomoći će vam da smanjite kiselost i očistite telo od bakterija. A zdravo se hraniti takođe znači jesti kisjele i alkalne namirnice u pravoj mjeri.

Sok ili smuti od sirovih sastojaka, ne preporučuje se da se pije uveče jer tijelo neće imati dovoljno vremena da ga svari. Sirova hrana strogo je rezervirana za dan.

Uveče pijte čaj, a ako želite nešto konkretnije, neka to bude domaća supa. Po hranjivom sadržaju domaće supe ne zaostaju mnogo za sokovima, a telo će ih lakše apsorbovati. Kako biste smanjili kisjelost u tijelu, pomoći će i sok "Ljubičasti raj" koji lako možete napraviti sami.

Divni ukus anisa koji soku daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus deluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju.

Za pripremu soka koji će smanjiti kisjelost u tijelu, odnosno djelovati alkalno, najvažnije je da je voće zrelo. Upotrebljavate li organski uzgojeno povrće ne morate ga ljuštiti, naročito ako je mlado i meko.

Sastojci:

¼ malog crvenog kupusa, jedan mali komorač, 200 g crnog ili crvenog grožđa, jedan limun za posluživanje.

Postupak:

Crvenom kupusu izrežite bijeli korjen i zatim ga, poprečno na listove, isjecite na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik. Komorač isjecite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe. Na kraju ulijte limunov sok prema ukusu. Dobro promiješajte i ulijte u čašu.

Sok ukrasite voćem po želji ili listićima mente.Izvor: Lepa i srećna
Reklame