ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

09-02-2018

Likovni konkurs JU SMŠ "Danilo Kiš"

Povodom jubileja 40 godina rada i postojanja iz JU Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" pozivaju sve umjetnike koji su nastanjeni u Budvi da, inspirisani životom i stvaralaštvom Danila Kiša, kreiraju umjetnički rad (sliku, skulpturu, crtež, video i sl.) i na taj način doprinesu proslavi, koja će biti održana 22. februara 2018. godine.

"Podsjećamo da su se prije 20 godina budvanski umjetnici na sličan način odazvali pozivu naše škole da učestvuju u proslavi tadašnjeg jubileja. Oni su tim povodom poklonili po jednu sliku školi i na taj način oplemenili naš radni prostor, a našim učenicima poslali jasnu poruku ljepote i uzvišenosti kreativnog ispoljavanja, humanističkog promišljanja, djelovanja i davanja na polju kulture", kazali su iz te ustanove.

Zamišljeno je da se od svih pristiglih radova napravi izložba u Modernoj galeriji Budve. A iste radovi će potom biti izloženi u prostorijama škole uz svečanu promociju i okupljanje umjetnika, učenika, nastavnika i zainteresovanih građana.

Učešće je potrebno potvrditi u roku od 7 dana na e-mail: danilokis@t-com.me ili lično koordinatorki likovnog konkursa prof. Jeleni Papović.

Radove treba predati do 20. februara 2018. godine.

Kolektiv škole "Danilo Kiš" unaprijed se zahvaljuje na entuzijazmu i odgovornosti prema budućnosti.
Reklame