ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-06-2020

Liješević: Politički divljaci poraženi na času parlamentarizma i demokratije

Povodom aktulene političke situacije na budvanskoj sceni saopštenjem za javnost obratio se Gojko Liješević, odbornik Demokrata u SO Budva.



Saopštenje prenosimo integralno:

Nakon poraza političke korupcije, kriminala i antiustavnog djelovanja, a pobjede pravde, zakona i vrijednosti savremenih demokratskih društava, utemeljivači pajser demokratije jutros su se oglasili, evidentno je, iz očaja.

Naravno, ko gubi ima pravo i da se ljuti, ali rijetko kad smo imali priliku da vas slušamo u patetičnom cmizdrenju kao što je to sad slučaj.

Iz svake riječi i iz svakog vašeg slova ispisanog prepoznatljivim rukopisom šefa režima, izvire mržnja i bijes kojima pokušavate da nadogradite nedostatak argumenata. Vaš cirkus je, gospodo iz DPS-a, odavno ispraćen iz našeg grada i vidjeli ste da nakon svakog pokušaja njegovog vraćanja kriminalnim akrobacijama, završite kao politički klovnovi. Ovoga puta je u toj ulozi bio glavni junak vaše korupcionaške priče.

Morate imati na umu da zastupnici kriminala ne mogu nikada, niti na bilo kom mjestu, uspostavljati bilo kakve standarde, a naročito ne biti mjera ponašanja. Nema tog Demokrate koji se nedolično ponašao, a ako ga slučajno ima vi ga prozovite imenom i prezimenom, ili zaćutite. Nema tog Demokrate koji je upotrijebio i jednu ružnu riječ prema bilo kome. Naprotiv, održali smo čas parlamentarizma i demokratije, a u takvoj atmosferi ste mogli samo da ćutite, gledate i učite, kako se brani Budva od kriminala i korupcije.

U atmosferi policijske opsade, Dragan Krapović i Krsto Radović pravnom argumentacijom razbili su vaše nezakonite i nečasne namjere. Građani Crne Gore su se u direktnom prenosu mogli uvjeriti kako se argumentovano, zastupajući Ustav, zakon i pravdu, lomi i razbija kriminal, korupcija i prevara, zapravo ono po čemu ste i prepoznati u svim izvještajima međunarodnih organizacija.

Zar se tako gradi imidž naše države i naše Budve? Zar predstavnici planetarno poznatog i priznatog hibridnog režima proisteklog iz autokratije mogu bilo kome spočitavati izgradnju lošeg imidža? Zar se imidž prijestonice turizma gradi kokainskim pošiljkama na brodovima koji nose njeno ime? Zar o imidžu mogu govoriti oni koji su opljačkali i ponizili Budvu?

Što se tiče kriminalaca koje navodite, oni su bili tamo samo ako ste ih vi poslali, jer su svi kriminalci u vašim redovima i djeluju isključivo po vašem nalogu. Ne postoji niti jedan kriminalac koji je na slobodi, a da nema direktnu zaštitu DPS-a i da nije finansijer DPS-a. Zamislite koliko ste nemoćni pred voljom građana Budve, kad koalicija DPS i kriminalci sa lokalnog i državnog nivoa nijesu mogli preuzeti vlast. Davno smo vam rekli da vas nikad i niko više neće sastaviti, a u šta se i sami možete uvjeriti.

Očito dodatno razočarenje budi u vama činjenica što vam ovoga puta ni pajser nije mogao pomoći. Iako ste klasični politički divljaci, i ako imate zaštitu institucija sistema, i ako ste naredili Upravnom sudu da ne postupa po našoj tužbi po pitanju Kotora, i ako imate podršku kvazi analitičara, vi tako “moćni” završili ste u zoni gubitnika, kod svojih nalogodavaca, tamo gdje je i šef kriminalne grupe.

Gospodo iz DPS-a, morate se naučiti osnovama parlamentarizma i savremene demokratije, iako znamo da je tranzicija od pajsera do slobodne skupštinske rasprave za vas veoma teška. Mi nećemo dozvoliti da niko, a naročito ne kriminalci, prekrajaju izbornu volju građana Budve i da uspostavljaju vlast koja nije proizašla iz te volje.

Uostalom, ko je ko i kakav je može se jasno vidjeti na snimcima u koje je imala uvid čitava Crna Gora na kojima Demokrate u Budvi slave aplauzima i skandiranjem “Pobjeda, Pobjeda”, a vi u Nikšiću tokom proslave državnog praznika palicama, noževima, flašama, čašama i opštom makljažom svih slavljenika.