ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-08-2017

Krapović: Politikanstvo je sjedjeti ispred vrata i brojati, zajedno sa DPS-om, ko je došao na sjednicu

Žao mi je ako Vas je iznerviralo to što sam ogolio suštinu Vašeg političkog djelovanja, pa ste reagovali pomalo smješnim optužbama o demagogiji i populizmu i to po ko zna koji put od kada sam izabran. Hvala Vam na ocjeni da sam licemjer, a da su moje emocije, briga za opštinu i građane lažne, demagoške i populističke, naveo je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

On je reagujući na saopštenje predsjednice kluba odbornika Crnogorske Anđele Ivanović kazao da je saglasan sa njom u ocjeni da su stvari u Budvi vrlo proste, ali da će se truditi da ih učini još prostijim i da sve potpuno ogoli kako bi građani Budve sami mogli da donesu sud o tome ko i kako radi svoj posao.

"Pošto ste Vi iznjeli Vaše ocjene o meni i mom radu, mislim da je jedino pošteno da i ja uradim isto što se Vas tiče. Za mene je politikanstvo, uvažena odbornice Ivanović, kada kritikujete rješenja koja neko nudi a istovremeno ne nudite alternativu. Za mene je politikanstvo da kritikujete dok uredno dobijate materijale za sjednicu, deset dana ranije, po prvi put onako kako Poslovnik predviđa, a ne podnesete nijedan jedini amandman kojim bi predložene odluke, eventualno, izmjenili ili unaprijedili. Kad ste tako stručni i verzirani, oslobođeni demagogije i populizma, prosvijetlite i nas ostale. Naime, više puta sam se javno obavezao da ću prihvatiti sve što predložite, ako Vaš predlog ima utemeljenje u zakonu i opštem interesu. Međutim, predloga od Crnogorske nema, osim jednog, o kojem nećemo ovom prilikom. Za mene je politikanstvo reći glasaćemo za predložene odluke i tako potvrditi da su prave i vrijedne Vašeg glasa, ako bude kvoruma. U prevodu to znači da kada stavite na vagu Odluku o proglašenju javnog interesa i zaštiti Miločerskog parka ili dodjelu prostorija vrtiću za kvalitetiji boravak mališana, na jednoj strani, i nanošenje političke štete vlasti na drugoj, izabraćete ovo drugo. Za mene je politikanstvo afirmisati značaj ovih odluka i reći glasaćemo za njih, a onda sjedjeti ispred vrata i brojati ko je došao na sjednicu zajedno sa DPS-om. Uvažena odbornice Ivanović, pokušaj da pokrijete sve pozicije je istinsko politikanstvo", naglasio je predsjednik Krapović.

Prema njegovim riječima, ne može se glasati za izbor predsjednika SO, sekretara SO i jednog od potpredsjednika, a biti protiv izbora predsjednika Opštine i, takođe, glasati protiv izbora drugog potpredsjednika.

"Za mene je to bježanje, to je konfuzno, neprincipijelno i komično svođenje politike na ličnu ravan, ravan sujete, što je potpuno neprihvatljivo za pojednica ili politički subjekat koji se želi predstaviti kao ozbiljan. Molim Vas da i mene i javnost ubuduće poštedite floskula i tirada o 2.500 godina istorije Budve i 50% turističkog prometa Crne Gore, kao i Vaših "iskrenih" želja da ja pokažem "neke druge kvalitete". Meni niko ne treba da objašnjava šta mi je posao. Takođe, mene gubitak vlasti ne plaši, nismo srasli sa foteljama kao neki, niti sam u kampanji jedan jedini put rekao da ću ja biti predsjednik Opštine, ako se sjećate. To su, ako se sjećate radili neki drugi, valjda misleći da ako papagajski pet hiljada puta kažete "ja ću sigurno biti predsjednik Opštine" to će se i ostvariti", istakao je Krapović.

Ističiću zabrinutost Crnogorske, kao i DPS-a za koaliciju na vlasti, Krapović je kazao da je to vjerovatno zbog očekivanja da će im biti predložen neki vid saradnje čime bi Crnogorska dobila na značaju.

"Međutim, mi nećemo jednu ucjenu mijenjati za drugu, niti praviti trule kompromise, a ako smatrate da vlast ne radi dobro i ne funkcioniše, pokrenite odgovarajuće postupke i vi i svi ostali koji misle isto. Na početku sam jasno rekao i dalje stojim na istom stanovištu – većine ili ima ili nema, tu sredine ne može biti. Možda imate neku drugu većinu i, ako je tako, dobro bi bilo da se deklariše, a ako je, pak, nema, onda rokovi teku i zna se šta je epilog. Lično sam zadovoljan ostvarenim. Naravno, uvjek može bolje ali mislim da u slučaju izbora, podrška ovoj vlasti može samo rasti, tako da sam u toj ravni potpuno relaksiran. Međutim, građanima sigurno nije svejedno, zato još jednom apelujem na sve da rade svoj posao, da usvajamo ove vrlo važne odluke. O državnom nivou ćemo nekom drugom prilikom odbornice Ivanović, kada prvo skupite potpise da se kandidujete. Do tada samo lokalni nivo, u skladu sa izbornim rezultatom. Na kraju, jasno Vam poručujem, dođite ili ne dođite, izbor ja Vaš, ja sam svoje izbore napravio", poručio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.