ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-07-2017

Krapović: Najzahtjevnija turistička sezona, ali sa pomacima u gotovo svim segmentima

Ovogodišnja turistička sezona je mnogo zahtjevnija od dosadašnjih, prije svega u smislu broja gostiju, ali je i napravljen pozitivni pomak u gotovo svim segmentima, ocijenio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

On je nakon 3. sastanka Koordinacijonog tijela za praćenje turističke sezone kazao da su "pretrešene sve tekuće teme, donijeli odgovarajuće zaključke i povukli odgovarajuće poteze".

"Sumirali smo utiske sa Sea Dance festivala, razmotrili infrastrukturne incidente koje smo imali nedavno kao što su nestanak električne energije i pucanje vodovodne cijevi, zatim situaciju u saobraćaju, bezbjednost, naplatu boravišne takse, situaciju sa požarima. Po svima, napravljen je pomak u svim segmentima. Ima problema i sve je zahtjevno na mnogim nivoima, ali i sve protiče u najboljem redu koliko je to moguće sa kapacitetima koji su nam na raspolaganju", istakao je Krapović.

Podmirena su sva dugovanja, tako da je ove godine i zdravstvena zaštita na visokom nivou posebno kada su turisti u pitanju, a donekle je smanjena i buka.

"Ove godine je značajno saniran i problem buke, tako da se svi programi Grad teatra obavljeju bez ikakvih problema, iako je svima jasno da višegodišnji problem ne može biti riješen za tako kratko vrijeme. Što se tiče ostalog, tu je i veliki broj privremenih lokacija koje nije lako iskontrolisati, a ono što posebno brine a što drugi put zaredom direktor Komunalnog ističe je problem sa nesavjesnim građanima koji izbucuju kabasti otpad i djelove namještaja, sanitarije, šut i slično tamo gdje im nije mjesto. Svijest građana, što se tiče komunalnog reda, je na jako niskom nivou. Ti i slični problemi moraće sledeće godine biti sistemski rješavani", naglasio je Krapović.
Reklame