ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-03-2018

Krapović: Identifikovani brojni problemi predstojeće turističke sezone

Juče je održana prva sjednica koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone u 2018 godini, na kojoj su konstatovani problemi i nedostaci koji bi mogli da ometaju rad turističke privrede.

Tradicionalno sa otvaranjem proljećnog sajma, u Budvi već decenijama počinje i turistička sezona, te je vrijeme i razgovarati o brojnim problemima sa kojima se susreću lokalne vlasti kako bi na što bolji način pripremile teren za nastupajuće mjesece.

Prema riječima prvog čovjeka Budve, Dragana Krapovića - prvi koordinacioni sastanak za pripremu i praćenje turističke sezone u ovoj godini protekao je u identifikovanju nedostataka koje treba rješavati.

Iako iz lokalne uprave ne očekuju da će svi biti riješeni, dobar dio će biti unaprijeđen u okolnostima koje to dozvoljavaju, saopštio je nakon sjednice predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

On je naglasio da su iz Crnogorskog turističkog udreženja naveli niz problema koji se ponavljaju iz godine u godinu, ali da na žalost ne mogu svi biti riješeni do početka sezone,a vezani su za čistoću u određenim dijelovima grada, na plažama, kao i buku na njima.

Predsjednik Opštine je kazao da najviše pomaka očekuje u regulaciji taksi prevoza i izletničkog turizma.