ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-07-2019

Krapović: Hitno ispuniti obećanja za gradsko plivalište i Stari Grad

Odbornik Demokrata Dragan Krapović, uputio je dopis Sekretaru za investicije Opštine Budva, Mladenu Mikijelju, u kome insistira na hitnoj realizaciji planiranih investicionih aktivnosti za ovu godinu, a koje se odnose na MZ "Stari Grad" i gradsko plivalište "Pizana".

Kako navodi u dopisu, odbornici SO Budva su na sjednici održanoj krajem decembra 2018. godine usvojili Odluku o budžetu i Program investicionih aktivnosti za 2019. godinu. Tim dokumentima je, između ostalog, planirano da će se u 2019. godini realizovati projektovanje, revizija projekta, izgradnja i nadzor tzv. “zgrade MZ Stari grad” u Starom gradu, koja je u vlasništvu Opštine Budva, a za realizaciju su planirana sredstva u ukupnom iznosu od oko 315 000 eura.

Takođe, kako dodaje, istim dokumentima je planirana izrada idejnog projekta za rekonstrukciju gradskog plivališta “Pizana”, u iznosu od 44.500 eura.

"Kao odbornik i neko ko je u vrijeme izrade predloga Odluke o Budžetu i Programa investicionih aktivnosti imao ključnu ulogu u formiranju predloga ovih akata i na čije lično insistiranje su ove stavke našle mjesto u konkretnim aktima, posebno osjećam potrebu da Vam uputim zahtjev da što prije krenete u realizaciju istih", ističe Krapović, dodajući da smatra da se ne smije zanemarivati značaj nijednog naselja niti mjesta u opštini Budva, te da
o turističkom i istorijskom značaju Starog grada ne mora podsjećati.

"Naglašavam da su pomenute lokacije već decenijama izložene devastaciji i nemarnom odnosu gradskih vlasti, ali i države, a kao neko ko sada čini vlast u Budvi ne smijem dozvoliti da se ta praksa nastavlja. Još jednom apelujem na Vas i sekretarijat kojim rukovodite da što hitnije započnete realizaciju pomenutih investicionih aktivnosti", naglasio je Krapović u dopisu, koji je uputio Sekreterijatu za investicije Opštine Budva.