ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

31-03-2015

Kazne zbog tuče rukometaša Budvanske rivijere u Mojkovcu

Direktor liga u RSCG Milorad Vujošević je danas vođen pravilnikom o rukometnim takmičenjima registrovao prekinutu utakmicu u Mojkovcu između istoimenog kluba i Budvanske rivijere sa 10:0 u korist Budvana.

Takođe su nakon detaljne procjene, te izjava vinovnika incidenta (meč je zbog tuče prekinut u 39.minutu) isti kažnjeni i to papreno. Naime, RK Mojkovac će naredna dva meča igrati bez prisustva publike, dok će klub na račun RSCG zbog loše organizacije utakmice morati da uplati hiljadu eura.

Međutim, to nije sve, klub sa sjevera Crne Gore će zbog nesportskog ponašanja (tačnije fizičkog kontakta i vrijeđanja protivnika) svojih igrača i službenih lica na račun naše kuće rukometa morati da uplati još hiljadu eura.

Nakon pregledanog snimka utvrđeno je da su u tuči i izazivanju incidenta učestvovali igrači Mojkovca Dušan Žurić, Predrag Sošić, Boris Savić i Marko Tomović, međutim Žurić i Sošić su kažnjeni sa šest mjeseci zabrane nastupa u svim rukometnim takmičenjima, dok su Savić i Tomović osim novčano kažnjeni i sa dvije utakmice neigranja.

Kažnjava se takođe i službeni doktor RK Mojkovac Milovan Bogavac zabranom vršnja svih funkcija u rukometu u trajanju od dvije godine. Na visinu kazne uticalo je i to što Bogavcu ovo nije prvi prekršaj. Takođe je zabranom vršenja svih funkcija u rukometu u periodu od jedne godine kažnjen prvi čovjek Mojkovca Vladeta Vlatko Rakočević, koji u ime kluba nije mogao garantovati bezbjednost službenim licima i gostujućoj ekipi ukoliko bi došlo do pražnjenja gledališta.

Iz RSCG navode da je na visinu kazne uticalo i to što Rakočeviću ovo nije prvi prekršaj.

Što se tiče gostujućeg tima Stefan Čizmović je kažnjen sa zabranom nastupa na svim rukometnim takmičenjima u trajanju od šest mjeseci, a Budvani će zbog njegovog nesportskog ponašanja na račun RSCG morati da uplate 300 eura. Takođe će i službeni predstavnik Budvanske rivijere Miodrag Stevović biti van rukometa u narednih šest mjeseci, s obzirom da je utvrđeno da je i on učestvovao u tuči zbog koje je meč u Mojkovcu prekinut, a i za njega će klub sa primorja morati da uplati 300 eura.

Takođe je kažnjen i rukometaš Danilovgrada Balša Perović zabranom igranja na jednom meču zbog nekulturnog i nesportskog ponašanja po prijavi kontrolora Gojka Vučkovića, te sudija Ivana Pavićevića i Miloša Ražnatovića.

RK Danilovgrad će zbog ove kazne na račun RSCG morati da uplati 200 eura.