ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-08-2020

Kaluđerović dobio "rođendanski poklon" od Divanovića

Načelnik službe za naplatu komunalija Opštine Budva Ninoslav Kaluđerović, kazao je da je za rođendan kao čestitku dobio Odluku o disciplinskom postupku, na čemu se zahvalio Divanoviću.

Foto: Arhiva

Nikola Divanović, koji je od strane 17 odbornika nedavno izabran za predsjednika Opštine Budva, pokrenuo je disciplinski postupak protiv Ninoslava Kaluđerovića, načelnika Službe za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta opštine Budva. Kao razlog za pokretanje postupka u dopuni odluke se navodi se to da je Kaluđerović kao starješina organa zloupotrijebio službeni položaj time što je svojim nedoličnim ponašanjem počinio težu povredu službene dužnosti.



Komentrišući pomenutu odluku, Kaluđerović je kazao u izjavi za naš portal, da je u sredstvima javnog informisanja pročitao da bivši sekretar Divanović neće da se bavi revanšinzom, dodajući da je za rođendan dobio čestitiku u vidu odluke o disciplinskom postupku.

"Hvala na rođendanskoj čestitici. Napominjem da sam navedenog dana krenuo na posao i da nijesam mogao ući u Opštinu. Rečeno mi je da ne mogu u Opštinu, ali mi nije rečeno da ne mogu na Opštinu", istakao je Kaluđerović.

Kako je naglasio, kao pravnik, pravo tumači na način da ono što nije zabranjeno to je dozvoljeno.

"Sa zgrade opštine sam pjevao: "Ustala je Crna Gora, država se branit mora", iz razloga što smo svjedoci da je u prethodnih 40 i nešto dana na sceni klasični institucionalni udar od strane DPS-a i satelita na građane Budve i radnike Opštine i javnih preduzeća u svakom smislu. Na sceni je selektivna pravda koja je jedan od najgorih oblika diktature", kazao je Kaluđerović, navodeći da nije tačno da je vrijeđao predsjednika države.



"Pjevao sam Milo lopove, a to se odnosi na mog velikog prijatelja Mila Duletića koji zna za takvu našu internu šalu, pa me čudi kako je Divanović to protumačio da se odnosi na njegovog predsjednika. Očigledno je da nešto zna sa čim bi trebalo da upozna crnogorsku javnost, jer mu je to obaveza", kazao je Kaluđerović.

Selektivnost pravde u odnosu na navedeno, kako je dodao, se odnosi i na to da je suprug istaknute članice DPS-a, imenom i prezimenom psovao majku Divanovićevom predsjedniku, što je zabilježeno takođe na društvenim mrežama.



"Pa me čudi od istoga Divanovića koji se izjašnjava kao Crnogorac, da to nije prijavio, jer kod nas Crnogoraca majka je bila i ostala svetinja. Za razliku od njega, ja slobodno i uzdignute glave šetam Crnom Gorom", naveo je Kaluđerović.

Divanović, kako ističe, ne smije ni nos pomoliti niđe đe je ljudima mjesto.

"Tražiti od građana Budve da daju povjerenje njihvoj politici je isto kao da drakula čuva transfuziju krvi. Da mi je plata kao Verici Maraš, nikad ne bih radio za DPS, pa mi đeca hljeba nemala jesti, poručio je Kaluđerović.