ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-12-2014

Jadran i Budva se bore za prvi trofej

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana i Budve odigraće danas u Igalu prvu utakmicu finala Kupa Crne Gore.

Trener Jadrana, koji brani trofej, Vladimir Gojković kazao je da je hercegnovski tim favorit na papiru, ali da će u finalnim duelima igrati bez Borisa Zlokovića i Nikole Moskova.

"Budvu znamo dobro, dosta su izmijenili sastav, došao im je novi broj igrača. Nismo igrali ove sezone, ali smo gledali neke njihove utakmice. Spremali smo se dobro, znamo da je ovo kruna prvog dijela sezone i glavni cilj nam je sada da osvojimo Kup", rekao je Gojković.

On je kazao da je Jadran u prvom dijelu sezone odradio ono što je planirao.

"Imali smo jedan kiks u Zagrebu protiv Medvešćaka, ali pobjedom protiv Crvene zvezde to ne bi trebalo da je ostavilo neke posljedice, jer se bodovi sa Medvešćakom ne prenose. Ostaje žal za Kupom Evrope gdje smo ispali nezasluženo, trebali smo da prođemo jer smo igrali dobro", kazao je Gojković.

Trener Budve Nebojša Milić kazao je da ulogu favorita prepušta Jadranu, ali da obećava borbu do posljednjeg minuta.

"Nismo se sastajali ove sezone, ali znamo se dobro. Jadran je u ovom trenutku blagi favorit, međutim, daćemo sve od sebe da odigramo što bolje ove dvije utakmice i da se pokažemo u što boljem svijetlu, pogotovo u prvom duelu u Herceg Novom. Imamo nekoliko povrijeđenih i prehlađenih igrača, ali na to se ne obaziremo. Važno je da oni koji budu u bazenu daju svoj maksimum", rekao je Milić.

Utakmica u Igalu počeće u 19 sati.

Revanš je tri dana kasnije u Budvi.

Jadran je u polufinalu eliminisao Primorac, dok je Budva bila bolja od Katara.

Jadran brani trofej, koji je osvajao posljednje tri godine.

Prošle sezone u finalu savladao je Primorac poslije boljeg izvođenja peteraca, nakon što su obje ekipe pred svojim navijačima ostvarile pobjede od dva gola razlike (6:4 i 12:10).