ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-04-2018

Iznenada preminuo poznati DJ Avicii

Tim ​​Bergling poznatiji pod imenom Avići, preminuo je danas popodne u Omanu u 28. godini života, navodi se u saopštenju njegovog tima.

Uzrok smrti za sada nije saopšten.

Publicista mladog DJ-a saopštio tužnu vijest:

“Sa dubokom tugom objavljujemo da smo izgubili Tima Berglinga. Pronađen je mrtav danas popodne. Porodica je razorena i molimo sve da poštuje njihovu privatnost u ovim teškim trenucima”.

Pojedini svjetski mediji pišu da je Bergling bolovao od pankreatitisa, zbog pretjerane konzumacije alkohola. Zbog zdravstvenih problema mu je pre četiri godine odstranjena bešika.

Tim Bergling je pre dvije godine na svom zvaničnom sajtu napisao da više neće nastupati uživo, niti ići na turneje.

"Znam da je bio pravi blagoslov što sam mogao da proputujem svijet i nastupam svugdje, ali imam utisak da je preostalo malo mene za pravi život, ili pravu osobu koja stoji iza umjetnika. Nikada neću napustiti muziku, praviću je i dalje, ali 2016. je poslednja godina u kojoj ću nastupati uživo ili ići na turneju", napisao je on.



Mladi umjetnik poznat po hitovima "Levels" i "Wake me up" četiri godine se nalazio na listi najplaćenijih DJ-eva časopisa "Forbs", i u tom periodu zaradio je čak 57 miliona dolara.

DJ Avicii je svojevremeno u intervjuu magazinu "GQ" otkrio da je više puta završio u bolnici usled danonoćnog obilaženja žurki, konzumiranja alkohola i nedostatka sna.


Kad pogledam moj život...


"Ovo je bilo ludo putovanje. Počeo sam da stvaram muziku kada sam imao 16 godina, na turnejama sam od 18... Od tada ne stajem, dajem sebe sto odsto. Kada pogledam moj život pomislim: 'Čovječe, da li sam ja to stvarno uradio? Ovo je bilo najbolje doba u mom životu", ispričao je Avicii magazinu "Bilbord" pre dvije godine.