ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-10-2014

Izložba slika Pedje Rakićevića

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u ponedjeljak, 20. oktobra u 20 sati, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena samostalna izložba slika, akademskog slikara Pedje Rakićevića iz Kragujevca.

Umjetnik će se predstaviti sa 15 slika galerijskog formata, radjenih u tehnici ulje na platnu, a njegovu izložbu će otvoriti, novinar i publicista Ranko Pavićević iz Budve.

Pedja Rakićević je rodjen 1972. godine u Prištini, gdje je završio Akademiju umjetnosti 1995. godine i magistrirao tri godine kasnije. Od 1999. godine, provodi 12 godina u Americi, gdje je aktivno slikao, izlagao i specijalizirao grafički dizajn. Imao je brojne samostalne i kolektivne izložbe u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Poljskoj, Americi i drugim zemljama svijeta. Dobitnik je većeg broja nagrada za umjetničko stvaralaštvo, medju kojima je i UNICEFOV-a nagrada za antiratnu tematiku.

Izložba akademskog slikara Pedje Rakićevića iz Kragujevca, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena do 1. novembra.