ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

12-09-2017

Izložba slika i crteža Elene Šoljage u Petrovcu

Izložba slika i crteža „In the Space of Contrast Medium“ Elene Šoljage, biće otvorena sjutra, 13. septembra u 20 časova u Spomen domu "Crvena komuna" u Petrovcu. Izložbu će otvoriti dipl. ing. arh. Đorđe S. Gregović.

Biografija

2001–2006. studirala na Državnoj akademiji za arhitekturu i umjetnost, Novosibirsk, Rusija. Slikarskiodsjek, specijalizacija: umjetnik-slikar, nastavnik.

2007–2011. studirala na Državnoj akademiji za arhitekturu i umjetnost, Novosibirsk, Rusija. Odsjek zadizajn, specijalizacija: pejzažna arhitektura.

Od 2006. započinje njena pedagoška karijera. Paralelno sa nastavom počinje i njena umjetnička karijera,pronalazeći svoje interesovanje u izvornoj umjetnosti grafike.

Tema crteža rađenih olovkom i ugljenom je pejzaž, gradski pejzaž i život ljudi koji žive u interakciji saprirodom, gradom ograničenim fasadama kuća iz različitih epoha i stilova.

Umjetnica istražuje interakciju originalne i kompjuterske grafike. Ovakva kombinacija daje zanimljivrezultat, u kome se percepcija svijeta kreće od prirodnog, svakodnevnog do savremenog, metaforičnog ionoga što se nalazi u umjetnikovoj mašti. Serija crteža „Zvukovi grada“ je najočiglednija potvrda uspjeha ovog istraživanja.

Izložba če biti otvorena do 12. oktobra.



JU Muzeji i galerije Budve