ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-03-2017

Izložba karikatura Luke Lagatora

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u ponedjeljak, 20. marta, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima u 19 sati, biće otvorena izložba karikatura, poznatog crnogorskog karikaturiste Luke Lagatora sa Cetinja. Lagator će se predstaviti, sa 20 radova, koji su poslednjih godina, nagradjeni širom svijeta, u konkurenciji najvećih majstora karikature na planeti, a biće izloženi, prvi put u Crnoj Gori, saopštio je ime organizatora, Ranko Pavićević, rukovodilac galerije Queen u Bečićima.

"Riječ je o izboru radova, koji na najbolji način predstavljaju širok opus ovog umjetnika, koji spada u svjetski vrh karikature", kazao je Pavićević.

Luka Lagator je do sada imao 27 samostalnih izložbi karikature u zemlji i inoostranstvu. Objavio je preko šest hiljada radova u raznim časopisima i festivalima u svijetu, a dobitnik je i brojnih domaćih svjetskih nagrada. Dva puta je proglašavan za karikaturistu godine u bivšoj Jugoslaviji, a za svoj dugogodišnji rad dobitnik je i najviše državne Trinaestojulske nagrade.

Izložbu karikatura Luke Lagatora u galeriji Queen u Bečićima, otvoriće poznati crnogorski karikaturista Darko Drljević, dok će dogadjaj uveličati kantautor Marinko Pavićević, saopšteno je iz budvanskog Art Press-a.