ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-08-2017

Ivanović: Krapović demagogijom i populizmom želi očuvati vlast

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović je, povodom sjednice SO zakazane za 29. avgust, apelovao na sve odbornike da prisustvuju sjednici jer se donose „krucijalne odluke“, optužujući unaprijed one koji ne dođu da nanose ogromnu štetu opštini i građanima, podsjetila je predsjednica odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva Anđela Ivanović.

Kako je naglasila, sve to i ne bi bilo posebno čudno da saopštenje predsjednika Opštine ne odiše "ničim utemeljenom dramaturgijom, čistim populizmom, lažnim emocijama i demagogijom jer suštinski predstavlja vapaj za očuvanje vlasti, nevješto sakriven iza pretjerane brige za opštinu i građane".

"Stvari u Budvi su mnogo prostije nego što ih želi predstaviti predsjednik Krapović. Više je nego očigledno da aktuelna vlast u Budvi, usljed svoje disfunkcionalnosti nema više potrebnu većinu za upravljanje gradom, pa čini sve da produži sopstvenu agoniju, koja će se neminovno okončati najnižim međusobnim optužbama. Po ko zna koji put gospodin Krapović pokazuje budvanskoj i široj javnosti svoj talenat manipulacije jer svoje partijske ciljeve, koji se isključivo tiču opstanka na vlasti, zaklanja brigom za građane i napredak grada. Iskreno bismo voljeli da je do sada predsjednik Krapović pokazao neke druge kvalitete koji dolikuju predsjedniku jednog grada koji je star preko 2500 godina i opštine koja ostvari preko 50% turističkog prometa Crne Gore", istakla je Ivanović.

Prema njenim riječima, posebno je interesantan apel predsjednika Krapovića odbornicima gdje ih on poziva na sjednicu, skrećući im pažnju da ih građani nijesu birali da bojkotuju rad Skupštine, već sasvim suprotno "da zastupaju njihove interese u SO Budva".

"Ovakav stav predsjednika više od svega potvrđuje da licemjerstvo nema granica jer on lično i njegova partija, a i čitava koalicija na vlasti, na državnom nivou imaju sasvim suprotan politički stav. Mi iz Crnogorske lako i jasno uočavamo motive i želje predsjednika Opštine Budva pa mu bez dramaturgije, demagogije i populizma poručujemo da pokuša sakupiti većinu koja ga je izabrala i sve ove odluke biće usvojene uz našu podršku. U protivnom ga pozdravljamo uz onu staru, dobro poznatu "putuj igumane i ne brini za manastir"", zaključila je predsjednica odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva Anđela Ivanović.