ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-12-2017

Incident u osnovnoj školi: učiteljica prijetila da će "odrobijati" učenice?

Roditelji desetogodišnje učenice Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša" prijavili su policiji da je učiteljica te škole njihovoj kćerki prijetila da će je prebiti.

Kako pišu današnje Vijesti, roditelji djevojčice policiji su prijavili da je nastavnica ulazila u dva odjeljenja kojima ne predaje i tražila učenice koje su preričavale priču, da se ljetos, dok su bile u školi na Žabljaku, učiteljica S.P tukla sa svojom koleginicom i vukla je za kosu.

Učiteljica S.P. je tog dana prvo ušla u učinicu kolegnice, sa kojom se navodno tukla na Žabljaku, a potom i učiniocu druge koleginice.

Prema prijavi to se dogodilo za vrijeme časa, oko 8.30 sati.

"Jedna od djevojčica koju je prethodno uznemiravala ušla je u učiniocu učiteljice koja predaje mome djetetu. Nakon toga je, kako mi je dijete ispričalo, ali i potvrdili drugi roditelji, ušla bez kucanja u razred i po imenu tražila moje dijete. I pored toga što je u toku bio čas, ona je ušla i obratila se mome djetetu riječima - pa makar završila u zatvor ili ludaru tebe ću prebiti. Potom je dodala i odrobijaću ih", ispričao je roditelj koji je prijetnje prijavio policiji.

Učiteljica u čiji je razred ušla S. P. prijavila je incident upravi škole, nakon čega je pokrenut disciplinski postupak.



Vijesti.me