ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

24-10-2014

“II memorijal Vidoje Sjekloća” u Budvi

U Mediteranskom sportskom centru u Budvi, 25. oktobra, sa početkom u 20 sati organizuje se profesionalna bokserska revija "II memorijal Vidoje Sjekloća", u znak sjećanja na velikog bokserskog radnika, čovjeka koji je svojim radom i zalaganjem doprinio razvoju profesionalnog boksa na našim prostorima.

"Veliku zahvalnost dugujemo Opštini Budva i njenom predsjedniku gospodinu Lazaru Rađenoviću koji su ponovo pomogli organizaciju ovog sportskog dogadjaja", saopštili su organizatori.

U glavnoj borbi večeri, u supersrednjoj kategorijim u meču zakazanom u 10 rundi, sastaće se Nikola Sjekloća, 27 pobjeda i 2 poraza, i Urugvajac Horhe Rodrigez Oliveira, 25 pobjeda i 9 poraza.

O Nikoli Sjekloći ne treba trošiti puno riječi, to je jedan od naših najboljih boksera ikada, što je i dokazao u borbama protiv svjetskih šampiona Sakia Bike u Atlantik sitiju i Artura Abrahama u Berlinu.

"Da smo bili u mogućnosti da jedan od ova dva spektakularna meča organizujemo u našoj zemlji, Nikola Sjekloća bi sigurno sada bio prvak svijeta. Meč protiv Horhea Rodrigeza je pripremni meč za sljedeći spektakl koji nas očekuje u Liverpulu 22. novembra gdje će Sjekloća ukrstiti rukavice sa novom nadom britanskog boksa Kalum Smitom, 14 pobjeda, u meču za WBC Internacionalnu titulu i eliminacionom meču za WBC svjetsku titulu. Horhe "La Perla Negra" Rodrigez Oliveira (33) je iskusan bokser koji je boksovao i za WBC Silver titulu. Podatak, da je u profi ringu ostvario 25 pobjeda, nam govori da Sjekloća neće imati nimalo lak zadatak", navodi se u saopštenju.

Supervizor je Milorad Mijo Martinović, predsjednik Profesionalne bokserske federacije Crne Gore, a sudije su Predrag Aleksić, Sreten Jabučanin, Sreten Bošković i Radoslav Milutinović.