ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

17-06-2017

Igre malih država Evrope u Crnoj Gori i Budvi 2019. godine

Crna Gora će 2019. godine biti domaćin Igara malih zemalja Evrope i više od 80 % sportskih takmičenja odvijaće se u Budvi, a gotovo svi sportisti biće smješteni na budvanskoj rivijeri, kazao je za Radio Budvu predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

Prema riječima Simonovića, pripreme su počele još prije dvije godine, ali ozbiljan rad tek predstoji.

"Budva, samim položajem ali i resursima kojima raspolaže, jedino ima šansu da primi preko hiljadu takmičara i još toliko pratećeg osoblja. U vidu imamo Turističko naselje Slovenska plaža koje i samo podsjeća na jedno olimpijsko selo, ali krajem godine ćemo imati inspekciju iz organizacijeIgara i tada ćemo znati konkretnije šta, gdje i kako treba popraviti", istakao je Simonović.

Prema njegovim riječima, od Igara je moguće i zaraditi.

"Ukoliko se to desi, zarađeno bi utrošili na Olimpijski muzej, biblioteku ili za početak izgradnje Olimpijske kuće", kazao je Simonović.

Poslednje Igre u San Marinu koštale su oko 3 miliona eura, kao i prethodne na Islandu, tako da Simonović očekuje da će za organizaciju Igara u Crnoj Gori trebati oko 2,5 miliona eura.

"Više od polovinu bismo obezbijedili od sponzora, Evropskog olimpijskog komiteta kroz donaciju i na druge načine, ali očekujemo pomoć i od lokalne uprave i države", naglasio je Simonović.