ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

18-08-2017

HG Budvanska rivijera: Stepen zadovoljstva boravkom prelazi 95%

U hotelima HG hotelske grupe Budvanska rivijera boravi 3.600 gostiju, što predstavlja stopostotnu popunjenost.

Kako navode u saopštenju, u hotelima Budvanske rivijere trenutno borave turisti iz 40 različitih zemalja.

"Njih 40% je iz zemalja Evropske unije, gdje prednjače Francuska, Švedska, Poljska, Njemačka, Norveška, Danska, Finska i Italija, 30% iz bivših sovjetskih republika, najviše Rusija i Ukrajina, 20% iz susjednih zemalja gdje je većina iz Srbije i BiH i 10% sa ostalih emitivnih tržišta", istakli su iz Budvanske rivijere.



Prema njihovim riječima, poslovna politika usmjerena na stalno ulaganje u postojeće hotele, saradnju sa svjetskim turoperatorima, diversifikaciju tržišta i poboljšanje servisa, doživjela je ove godine svoju punu afirmaciju.



"Do sada je ostvareno 320.000 noćenja, što je povećanje od 11% u odnosu na prethodnu godinu. Kako su najave i potvrdjene rezervacije takve da garantuju punu popunjenost sve do kraja septembra, sa pravom se očekuje rekordna sezona u najvećem crnogorskom turističkom preduzeću. Posebno raduju ankete o stepenu zadovoljstva boravkom u kapacitetima Budvanske rivijere koje u svim aspektima prelaze 95%. To praktično spada u kategoriju izvrsnosti u hotelskoj ponudi. Kategorije koje su obuhvaćene anketama su smještaj, stručnost i ljubaznost osoblja, kvalitet i raznovrsnost hrane, animacija, zaštita životne sredine. Renovirani hotel Aleksandar kategorije 4 zvjezdice sa novim bazenskim kompleksom je apsolutni hit u ponudi Budve i Crne Gore. Zahvaljujući saradnji sa TUI Nordic, gosti ovog hotela su uglavnom iz skandinavskih zemalja, a inetersovanje je naglo poraslo i medju domaćim turistima. Cijelo turističko naselje Slovenska plaža nakon 30 godine doživljava renesansu, prepoznato medju turistima kao jedinstvena oaza mira, zelenila i mediteranskog duha. U hotelima u Petrovcu, Palasu i Castellastvi, dominiraju francuski i ruski turisti i tako će biti sve do novembra.
Hotel Mogren, sa ponudom prepoznatljive gradske kafane i novootvorenog restorana Makarul, uz primjerene cijene i kvalitetnu ponudu bilježi rast finansijskog prometa od 10% u odnosu na prethodnu godinu", saopštavaju iz Budvanske rivijere.



U objektima HG Budvanska rivijera zaposleno je 800 radnika, gotovo u potpunosti državljana Crne Gore.