ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-10-2014

HG „Budvanska rivijera“ preuzela „Lipku“

Prva Banka Crne Gore i hotelska grupa „Budvanska rivijera“ potpisali su ugovor o zakupu kojim je ova hotelska grupacija preuzela kolašinski hotel „Lipku".

Pomoćnica izvršnog direktora „Budvanske rivijere“, Katarina Kažanegra, kazala je da uključivanjem „Lipke“ u poslovni sistem „Budvanske rivijere“, ova grupacija samo dokazuje da na taj način kontinuirano ulaže u svoj turistički proizvod, da širi lepezu svoje ponude, da povezuje primorski i sjeverni dio Crne Gore i da je jedna društveno odgovorna kompanija.

“Ona istovremeno radi na prepoznatljivosti svoga brenda unutar crnogorskih granica, isto onako kako to radi i van Crne Gore. Sigurna sam da će upravo kroz brend „Budvanska rivijera“ i hotel "Lipka" u narednom periodu biti prepoznat i visoko rangiran na turističkom tržištu“, istakla je ona.

Kažanegra je najavila da će hotel od 1.decembra biti u punoj funkciji i da će cijene biti realne, kao što je i praksa u svim objektima „Budvanske rivijere“.

“Već od 1. decembra po cijeni od 35 eura pružaćemo usluge na bazi polupansiona sa svim sadržajima koje ima ovaj hotel. To su promotivne cijene. Tokom januara cijena će biti oko 50 eura, a već od februara pa sve do maja posjetioci i turisti će imati prilike da borave u hotelu takođe po cijenama od 35 eura“, saopštila je Kažanegra.

Kada je u pitanju zapošljavanje novih radnika, Kažanegra je kazala da „Budvanska rivijera“ ima dobvoljan broj radnika da bi hotel funkcionisao. Međutim, kako kaže, vrata hotela će sigurno biti otvorena za nove radnike, prenosi portalanalitika.me.

“Uvijek smo otvoreni za prijem novih radnika, posebno ako imaju kvalifikacije. To će biti slučaj i u Kolašinu, posebno za mještane i one kojima ne treba smještaj, odnosno koji su u okolini Kolašina“, naglasila je pomoćnica izvršnog direktora „Budvanske rivijere“.

Direktor Upravljanja poslovnim odnosima sa klijentima Prve Banke, Milorad Pavlek, podsjetio je da je hotel „Lipka“ bio u vlasništvu banke više od dvije godine i da je ona uložila velika sredstva da održi hotel u prvobitnom stanju. Prema njegovim riječima, potpisivanje ugovora sa HG „Budvanska rivijera“ je potvrda da novac nije uložen uzalud.

“Bilo je više zainteresovanih kompanija. Mi smo izabrali „Budvanskui rivijeru“ kao nosioca turističkog razvoja u Crnoj Gori. Nadamo se da će ovaj hotel dati puni doprinos njihovoj tuističkoj ponudi, da će vratiti sjaj koji je imao i da će neke od sledećih godina biti kandidat za nagradu „Wild beauty“. Ugovor je potpisan na godinu dana sa pravom prvenstva produženja za neki naredni period“, zaključio je Pavlek.