ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

06-08-2019

Henri Tapija novo pojačanje OK Budva

Odbojkaški klub Budva doveo treće pojačanje u prelaznom roku, 27-godišnjeg korektora Henri Tapija.

Nakon tehničara, Holađanina Vesela Kemnika, u redove šampiona Crne Gore stigao je i reprezentativac Dominikanske Republike, korektor Henri Omar Tapija Santana.

Ovaj 27-godišnji odbojkaš stiže iz španske Ibice, sa kojom je prošle sezone igrao polufinale plej-ofa, a bio je najbolji korektor šampionata, sa ukupno 404 poena (332 iz napada, 43 iz servisa i 29 iz bloka), odnosno prosječno 18,3 poena po meču.

U domovini je igrao za La Romanu, a u Evropu je stigao u ljeto 2016. godine, u grčki Iraklis, gdje je proveo dvije sezone prije nego se preselio u Španiju.

Za svoju reprezentaciju je igrao prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj, gdje je Dominikanska Republika zauzela posljednje mjesto sa svih pet poraza (uz jedan osvojen set protiv Slovenije) u grupi. Na pet utakmica upisao je 33 poena.

Osim Kemnika i Tapije, u Budvu je ljetos stigao i libero Ljubomir Popović, a od igrača iz prošle sezone ostaju tehničar Nikola Radonić i srednji bloker Dalibor Lečić.

Klub koji je osnovan prošlog ljeta, u sljedećoj sezoni debitovaće i na evropskoj sceni. U drugoj rundi Lige šampiona Budvani će igrati protiv pobjednika meča prvog kola između Mladosti iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) i portugalske Benfike.

Debitant na evrosceni će biti gost u prvom meču, revanš će igrati kod kuće, a termini druge runde su 5/7. i 12/14. novembar.

Vijesti.me