ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

22-09-2020

Hames se brzo navikao na Premijer ligu

Izgleda da se Hames Rodrigez, nakon nešto više od 15 dana, uspješno adaptirao na engleski fudbal. U redove Evertona reprezentativac Kolumbije prešao je iz Real Madrida.


Rodrigez, Foto: Getty Images

Hames je tako, čini se, razuvjerio one koji su bili skeptični smatrajući da mu brzina i tempo fudbala na Ostrvu neće odgovarati.

Ipak, kako piše "Marka", bivši vezni igrač "kraljevskog kluba" na samom početku je javno progovorio i pozvao na strpljenje.

"Mislim da je kada imate umijeće lako prilagoditi se bilo kojem stilu igre. Trebaće mi nekoliko mečeva, to je neophodno kada pređete u drugu zemlju", rekao je Rodrigez.

"Kada ste ovdje nekoliko nedjelja i kada odigrate nekoliko utakmica, smatram da je to prava prilika da lično osjetite stil fudbala", kazao je on.

Hames je za Everton odigrao dvije utakmice i zabilježio je gol i asistenciju. Klub iz Liverpula na startu Premijer lige upisao je dvije pobjede, protiv Totenhema i Vest Broma.

U međuvremenu, samo 14 fudbalera podijelilo je više uspješnih pasova od Rodrigeza koji je ostvario ukupno 109 tačnih dodavanja, uz sedam ubacivanja.

Čini se da je Karlo Anćeloti, pod čijim vođstvom je Kolumbijac igrao u Realu i Bajernu, pronašao recept da podigne formu 29-ogodišnjaka.

Prvi pogodak za Everton Hames je postigao u pobjedi nad Vest Bromom od 5:2, u utakmici odigranoj u subotu.


Odličan učinak na prošlom meču

"Prijatno mu je u timu i sve je u redu. U ovom trenutku on koristi svoj kvalitet. Ovo je kvalitet koji sam vidio u Realu, kao i u Bajernu", rekao je o Rodrigezovoj partiji Anćeloti u izjavi za "Skajsports".


M.S.