ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-07-2014

Hadrijanovi memoari u izdanju Nove knjige

Ljubitelji djela klasične svjetske književnosti ponovo, poslije duže vremena na tržištu mogu naći roman Hadrijanovi memoari, u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga, koja je dobila ekskluzivna prava za objavljivanje remek-djela jedne od najupečatljivijih književnica modernog doba Margerit Jursenar.

Iz Nove knjige je saopšteno da su “Hadrijanovi memoari “ veoma snažno i upečatljivo književno djelo, zbog sadržaja, stila, ali i poruke koje govori o caru Hadrijanu koji će u istoriji ostati zabilježen kao jedan od “pet dobrih careva” starog Rima, filozof, mudraci mirotvorac.

Car Hadrijan se pred smrt prisjeća života kroz veoma ličnu ispovijest svom nasljedniku Marku Aureliju, čiji tok priče se kreće od opštih tema, pitanja sazrijevanja, odrastanja i obrazovanja, preko nekih čisto vladarskih i istorijskih misli. Kao konstanta u ovom djelu javlja se ideja prolaznosti.

Margerit Jursenar je dobitnica Nobelove nagrade za književnost i jedna od najznačajnijih književnica modernog vremena, a njen roman “Hadrijanovi memoari”, koji joj je donio svjetsku slavu, može se naći u svim Gradskim knjižarama.