ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

12-07-2014

Grad teatar: Najava programa za subotu, 12. i nedjelju 13. jul

Dramski program: U subotu, 12. jula, na sceni na Svetom Stefanu sa početkom u 22 časa biće po drugi put izvedena prva ovogodišnja koprodukcija „Grada teatra“, predstava „Amadeus“, koju po tekstu Pitera Šefera režira Dora Ruždjak-Podolski.

JU „Grad teatar“ predstavu radi u saradnji sa Gradskim dramskim kazalištem "Gavella" iz Zagreba i fondom „Heartefact“ iz Beograda.

Prevod ovog komada je uradio Marijan Orešnik, dramatizaciju Dubravko Mihanović, scenografiju Stefano Katunar, kostim Marita Ćopo. Autor muzike je Ivan Skender, koji je uradio i izbor kompozicija, saradnica za scenski pokret je Maja Marjančić, svjetlo je uradio Zdravko Stolnik, a lektor je Đurđa Škavić.

U predstavi igraju: Enes Vejzović, Filip Križan, Nataša Janjić-Lokas, Franjo Dijak, Zoran Gogić, Siniša Ružić, Janko Rakoš, Ankica Dobrić, Ivana Bolanča, Perica Martinović, Natalija Đorđević i Vjekoslav Babić.

Predstava je na repertoaru ovogodišnjeg festivala i u nedjelju, 13. jula, a od 24. oktobra slijedi i premijera na koprducentskoj sceni u „Gaveli“.

Književni program:
Dvanaestog jula, sa početkom u 21 čas, na Trgu pjesnika se nastavlja i književni program ovogodišnjeg festivala nastupom poznatog izraelskog pjesnika Amira Ora.
Sa autorom razgovor vodi Vida Ognjenović, zajedno sa Albaharijem prevodilac Orove poezije, i Gojko Božović, urednik izdavačke kuće „Arhipelag“, koja je objavila Orovu zbirku „Pohare“.