ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

03-09-2015

Galerija na otvorenom u Budvi od danas

Projekat pod nazivom "Open Air Art", ima za cilj da umjetnost približi svakodnevnom životu, kroz izlaganje i performanse na otvorenom, u ovom slučaju, na ulicama Starog grada u Budvi, a prva izložba biće otvorena 3. septembra u 19 sati u ulici Vuka Karadžića.

Svoje radove predstaviće vizuelna umjetnica i arhitekta Milica Jović. Izložbu pod nazivom "Decode Your Pixels" čine digitalne ilustracije koje se bave pitanjem razotkrivanja sopstvene ličnosti. Radove umjetnice Jović, zainteresovani mogu da pogledaju do 10. septembra, kada će se predstaviti sljedeći umjetnik.

Open Air Art galerija podrazumijeva organizovanje izložbi lokalnih i inostranih profesionalaca i amatera u polju vizuelnih umjetnosti. Umjesto klasičnog galerijskog prostora, ove izložbe biće organizovane na ulicama Starog grada (konkretno u ulici Vuka Karadžića).

Projekat će trajati do 29. oktobra, a nakon Jović, Budvanima i turistima radove će predstaviti Daliborka Kordić, Polina Izekova, Maja Kovijanić, Dušanka Seratlić, Milorad Đukić, Dmitry Sher i Elvir Lero Andrović.

Otvaranje izložbi biće organizovano četvrtkom, a radovi će biti izloženi svakog dana od 10 do 20 u ulici Vuka Karadžića.

Cilj ovog projekta je da pokrene iskren i otvoren dijalog sa posmatračem, bilo da se dijalog vodi izmedju posmatrača i umjetnika, posmatrača i njegove okoline, ili je možda dio unutrašnjeg dijaloga.

Iza projekta stoje kreativni tim Svetlane Sher, Jelene Papović (Open Art Studio Budva), i Turističke organizacije u Budvi.