ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

11-06-2017

Evropska prvenstva u šahu za mlade u Budvi

Budva je do 23. juna domaćin dva Evropska prvenstva u šahu za mlade.

Prvo je Evropsko školsko prvenstvo u šahu za djevojčice i dječake uzrasta 7, 9, 11, 13, 15 i 17 godina koje će trajati do 20. juna, a od 19. do 23. juna XVII Evropsko prvenstvo u ubzanom i brzopoteznom šahu za dječake i djevojčice uzrasta 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Budva će u naredne dvije sedmice ugostiti preko 300 najtalentovanijih mladih šahista iz 26 nacionalnih šahovskih federacija Evrope.



Učestvovaće šahisti iz Albanije, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Engleske, Estonije, Hrvatske, Izraela, Madjarske, Makedonije, Moldavije, Norveške, Poljske, Slovenije, Srbije, Turske, Španije, Kosova, Ukrajine, Rusije, Gruzije, Švedske i Crne Gore.

Organizatori šampionata su Šahovski savez Crne Gore (ŠSCG) i Evropska šahovska unije, a pokrovitelj Ministarstvo sporta.

Generalni sponzor šampionata je turska agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) za Crnu Goru.



Organizaciju šampionata pomogli su i Opština Budva, Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Crnogorski Telekom, Hotelska grupa Budvanska rivijera, Monteput, Studio Dizajn Podgorica, Voda Suza, Vododovod i kanalizacija Budva i Produkcija Takt Podgorica.

Ceremonija svečanog otvaranja Evropskog školskog prvenstva u šahu, zbog Dana žalosti, umjesto u subotu obavljena je danas.