ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

29-05-2015

Đuričković sklonio porodicu u susjednu državu

Budvanski biznismen Goran Đuričković, čiju likvidaciju je spriječila crnogorska policija, još prije mjesec je sklonio porodicu u jednu susjednu zemlju, jer je strahovao za njenu bezbjednost, piše Pobjeda.

Efikasnom akcijom policije, uz koordinaciju tužilaštva na čijem je čelu bila tužiteljka Vesna Jovićević, zaustavljen je nastavak međunarodnih krvavih obračuna.

U noći između ponedjeljka i utorka uhapšeni su Gregori Majkl Feraris iz Johanesburga i Podgoričanin Aleksandar Marković.

Feraris je pred istražiteljima priznao da je sa Markovićem planirao da likvidira Đuričkovića. On je iznio i detalje – saznanja koja bi pomogla u rasvjetljavanju likvidacije Đuričkovićevog kuma Saše Markovića u Budvi, 17. aprila. Crnogorska policija će sa kolegama iz regiona provjeriti sve informacije koje bi bile značajne u rasvjetljavanju ubistva. Inspektori su nakon opsežne istrage došli do dokaza koji upućuju da je dvojac planirao egzekuciju Đuričkovića.

Feraris je, prema operativnim informacijama, bio angažovan kao plaćenik, a Marković mu je bio logistika. Traga se za nalogodavcem i pomagačima. Istražitelji imaju, prema saznanjima Pobjede, dokaze kojima mogu potkrijepiti sumnje da je planirana egzekucija.

Pretresom tri iznajmljena stana zaplijenili su pištolj, garderobu, dva vozila, dva motocikla, registarske oznake koje su ukradene u Budvi, mobilne telefone, SIM kartice i falsifikovane pasoše.

Osumnjičeni Marković je, prema sumnjama policije, obezbijedio tri stana za boravak Ferarisa, koji je bio planiran za neposrednog izvršioca teškog ubistva u Budvi. Sukobi i surove egzekucije u podzemlju počeli su još 2014. godine u Valensiji. Tada je nestala velika količina kokaina i milioni eura, piše Pobjeda.

Ove godine se "rat" proširio u Crnu Goru. Pratile su ga međusobne optužbe, razračunavanja koja su eskalirala i odmazdama. Na stupcima crne hronike u februaru se našao Milan Vujotić.

Njegov blindirani automobil je dignut u vazduh. Samo dan kasnije, u Beogradu je likvidiran Cetinjanin Goran Radoman. Zatišje je kratko trajalo. Uslijedila je i likvidacija Saše Markovića. S obzirom na težinu krivičnih djela i elementa inostranosti policiji i tužilaštvu je potrebno duže vremena da otkrije počionice, pomagače, nalogodavce.

Radi se o organizovanim zločinima koja zahtijevaju opsežnu analizu i prikupljanje dokaza kako bi potkrijepili sva operativna saznanja.