ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

20-08-2014

Dragan Klarić: Građani vjeruju RTV Budvi

I u Tivtu sve više se gleda program Televizije Budva koja se objedinila sa Radio Budvom i sada je jedinstven lokalni javni emiter RTV Budva.

Gostujući u "Radio suncobranu" direktor ove kuće dr Dragan Klarić kaže da građani vjeruju RTV Budvi i to je lijepo.

"Radio i TV Budva su se objedinili u jedan emiter. U Budvi je to ocijenjeno kao dobro i racionalno rješenje. Jer Radio Budva je bio stabilan emiter, a TV Budva je imala finansijskih problema. I htjelo se da se dobije ukupna stabilizacija. Čini mi se da smo uspjeli da stvorimo lokalni emiter koji je održiv. Program TV Budva gleda se i van granica naše opštine. Ljudi nam vjeruju i to je lijepo.
Sada smo krenuli sa serijalom „Mitovi, legende i kazivanja". Riječ je o 12 do 16 epizoda. Reditelj je Faruk Sokolović a oratori su Petar Božović, Branislav Lečić i nadam se i Rade Šerbedžija. To već snimamo deset mjeseci. Dosad smo montirali tri epizode. Nadam se da ćemo 12 epizoda završiti do kraja novembra mjeseca. Riječ je o skupom projektu a finansira ga RTV Budva. Očekujem da će Turističke organizacije Kotora, Herceg Novog, Tivta, Cetinja, Bara, Ulcinja imati sluha za ovaj naš projekat koji se odnosi na cijelo Crnogorsko primorje.
Inače, volim Tivat i u Tivtu se osjećam kao kod kuće. U Radio Tivtu imam dosta prijatelja. Vi ste pravi profesionalci u svom poslu i vaš radio ima veliki ugled. Vi samo potvrđujete da lokalni javni emiteri imaju i slušanost i gledanost, i uživaju veliko povjerenje građana. Naš ULES, uspostavlja saradnju sa češkim radiom. O tome smo prije neki dan razgovarali na sastanku u Budvi, Dado Rabrenović, predsjednik ULESa i ja sa Markom Milanovićem, jednim od urednika Drugog programa češkog radija. Očekujemo u septembru da dođe delegacija ovog radija i da potpišemo Protokol o saradnji. Dobro je to za ULES i za njegove članice" – kaže dr Dragan Klarić, direktor RTV Budva.