ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-10-2014

Dječja nedjelja - “Ne svađaj se - budi drug”

Udruženje Pčelica, obilježiće dječiju nedjelju pod sloganom "Ne svađaj se - budi drug", od 1. do 7. oktobra 2014.

"Tema ovogodišnje manifestacije je vrsnjačko nasilje, koje je sve češci i izraženiji problem u našoj zemlji. Kroz niz radionica, aktivnosti i igara, ovoj temi posvetićemo punu pažnju i naučiti djecu kako da nasilje prepoznaju i reaguju u takvim situacijama, kao i kako da budu tolerantna i prihvataju različitosti", kažu iz Udruženja Pčelica.

Program manifestacije trajaće 7 dana i obuhvatiće sve moguće segmente druženja i edukacije djece na ovu temu.

1. oktobar 2014. u 18h - Stoj! Da ne bude poslije joj!
Edukativna radionica o pravilima ponašanja u saobraćaju i opasnostima koje vrebaju kada nismo pažljivi na putu do škole i školice. Održaće se u Auto školi savez vozača Crne Gore (preko puta redakcije DAN).

2. oktobar 2014. u 10h Zasadimo drvo prijateljstva
U 10h okupićemo se na glavnoj kapiji ispred brda Gorica i poći u šetnju do platoa. Usput ćemo se upoznati sa biljnim i životinjskim svijetom na Gorici, na platou zasaditi drvo prijateljstva sa drugarima iz PPU Artic Pinokio i Kulturno edukativnog centra Zvjezdice i drugara iz JPU "Ljubica Jovanović - Maše" iz Budve i podijeliti poklončiće i jabuke.

3. oktobar 2014. u 11h - Upoznaj svoja prava u Ombudsmanu
Nasi članovi i drugari iz vrtića PPU Atic Pinokio i KEC Zvjezdice posjetiće Ombudsman Crne Gore i čuti svoja prava i mogućnosti ukoliko se neko od drugara ponaša nasilno prema njima.

4. oktobar 2014. od 11h - 18h Igrom protiv nasilja!
Čas sa Boomini prijeteljima! (17h-18h) Drugari iz umjetnickih školica, privatnih predškolskih ustanova, Centra 1. jun, KUD-ova, školica stranih jezika i školica sportova, izvešće nastupe na sceni na 2. spratu TC Mall of Montenegro. Veliku podršku realizaciji ovog programa dala je kompanija Anin medeni kutak iz Podgorice. Tokom ovog programa, u posebnoj kutiji biće prikupljani novcani prilozi za kupovinu neophodnih sredstava za omladinu u Komanskom mostu. Tokom ovog programa druzićete se i sa Emicom koja će izvesti umjetnička djela crtanjem po licu i Klovnom MIKIJEM koji je naš veliki prijatelj. Takođe, naši sponzori i prijatelji pripremili su veliki broj slatkiša za drugare koji posjete ovaj sajam, a imaćete priliku i da uzivate u kreativnim radionicama naših prijatelja. Na kraju manifestacije, od 17h do 18h “Mađion“ Sejfo Seferović ce se družiti sa vama i predstaviti vam Boomini igre i priče...a Boomini prijatelji obezbijedili su veliki broj poklona za posjetioce i učesnike te radionice.

5. oktobar 2014. u 17h - Turnir “Ne ljuti se čovječe”
Ovaj turnir održaće se u parku Kralja Nikole na mjestu namijenjenom za igranje šaha. Nagrade su obezbijedili PINO TOYS ciji ce setovi rađeni po NTC principima biti korisćeni za takmičenje i nagradu prvoplasiranima, takođe Cosmetics market će nagraditi neke od vas, a kao i uvijek kompanija Podravka pripremila je sjajne poklon pakete za sve učesnike.

6. oktobar 2014. u 11h - Svi smo jedan tim!
Sportske igre sa drugarima iz Resursnog centra "1. jun" održaće se u njihovom dvorištu na Zabjelu.

7. oktobar 2014. u 12h - Tribina o vršnjačkom nasilju
Organizovaće se na 2. spratu u TC Mall of Montenegro , na maloj sceni. Predavači na tribini biće psiholog Udruzenja Đuljdana Beropsiholog OŠ "Sutjeska" Ana Kreponi, predstavnici Centra za rad i socijalno staranje, Ivana Rasčanin i Marija Lepović, predstavnik Ombudsmana Duška Šljivančanin. Realizaciju ove tribine omogućila je Pošta Crne Gore. Tribina je otvorena za sve zainteresovane.