ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

01-06-2020

DF Budva: Šator pravo mjesto za svadbu Ivkovića i Džakovića

Gospodin Ivković, član sklepane družine koja je juče htjela da kupovinom odbornika prevari građane i otme legitimno izabranu vlast u Budvi našao je shodno da pokuša prikaže javnosti svoje spisateljske i komičarske talente, navodi se u reagovanju iz DF-a Budva.



"Smeta mu šator i sve ostalo ali ne i krađa legitimiteta vlasti, udar na temeljna ustavna načela i na demokratiju u Crnoj Gori, koja je po svim relevantnim adresama iz Evrope i svijeta spala na najniži nivo u poslednjih 15 godina", navode u saopštenju.

Kako dodaju, Ivkoviću ne smeta ni to što kao član Odbora direktora HG Budvanske rivijere sprovodi plan prodaje tog renomiranog i unosnog preduzeća u vlasništvu države, ne smeta mu ni što će se na prostoru TN Slovenska plaža izgraditi više od dvjesta hiljada kvadrata novog stambenog prostora, posle prodaje naravno, ne bi li DPS vrhuška i njihovi džepni tajkuni zaradili stotine miliona eura.

"Nismo ga čuli da se bunio protiv prodaje akcija nove firme Sveti Stefan hoteli AD, u čijem je osnivanju učestvovao, a za koju se sprema isti scenario, kao u slučaju HG Budvanska rivijera. Trenutno je predsjednik Odbora direktora tog preduzeća. Posebno čudi da mu ne smeta ni izgradnja nelegalnog kondo hotela (sa stanovima za prodaju) u Miločerskom parku, a ne znamo ga ni kao borca protiv nelegalne gradnje administrativnog objekta kod hotela Sveti Stefan ili Spa centra na Kraljičinoj plaži. Za sve ove akcije njegovih drugova odlično zna jer živi u Svetom Stefanu", ističu u DF-u, navodeći da se gospodin Ivković gadi šatora i Guče, a ne gadi se otimanja budvanskih i crnogorskih glasova, odbornika, hotela, nacionalnih resursa, kulturnih dobara i svega drugoga što za nebo nije vezano, dok su mu usta puna ljubavi prema Crnoj Gori i demokratiji.

"Takve smo se ljubavi, gospodine Ivkoviću nagledali u poslednjih 30 godina, nagledali a ostali bez desetak hotela, nebrojenih manjih objekata, parkova i zelenih površina, ko zna koliko zemljišta, 400 miliona evra kako kaže tužilac Katnić i ko zna još čega sve, što će se saznati kad grupacija koja je sve ovo uradila, čiji ste vi ponosni i uglađeni član, ne ode u političku istoriju kao nešto najgore što se našoj zemlji moglo desiti. To su sve radile, i još uvijek rade vaše bivše i sadašnje kolege i Vi zajedno sa njima. Za razliku od Vas, mi koji smo po Vašim svjetonazorima primitivni i nazadni, nismo, kao vaši drugari u rukavicama i “na nivou” učestvovali u tridesetogodišnjoj pljački Budve i Crne Gore", navode u saopštenju.

Šator se ipak, kako kažu, pokazao kao odlično rješenje upravo za Ivkovićevu interesnu grupaciju.

"Pravo mjesto za svadbu vas i odbornika Džakovića. Ispoštovali ste i tradiciju, i kako to običaji nalažu kupili ste mladu. Đeveri Anđela i Boris bili su na nivou zadatka i čvrsto držali nevjestu da se ne okrene, ili da vam ne pobjegne. Bilo je i puno svatova, koje ste zvali u velikom broju, obučenih u tradicionalnu nošnju sa oklopima i oružjem, kako biste se narodu predstavili u punoj snazi i najljepšem svijetlu i pokazali građanima Budve i Crne Gore kako se slavi demokratija uz štitove i pendreke. Okupljeni narod obasipao je novcem nevjestu, a bilo je i pjesme u čast nevjeste i njenog poštenja. Šteta je samo što stari svat Purko i barjaktar Andrija nisu mogli da prisustvuju, nego su morali da čekaju u obližnjem hotelu jer su vodili računa da svečani svadbeni ručak bude spreman, a i da spreme postelju za mladence i sve svatove, posebno goste iz Podgorice", ističu iz DF-a.

Ostalo je, kako dodaju, samo da obave čin vjenčanja, pa da građanima Budve ovaj nečuveni događaj ostane u sjećanju kao svadba vijeka, svadba kojom će se omogućiti da se Budvom hara kao do 2016. godine.

"Što se tiče ugleda predsjednika mjesnih zajednica, bolje je bilo da ćutite. Toliko ste ugledni u Svetom Stefanu u kom živite da imate par glasova. Pored toga predsjednici mjesnih zajednica su za pola godine uradili više nego oni koje ste vi podržavali za dvadeset. Kada govorimo o mjesnoj zajednici u kojoj vi živite znate odlično da je tamošnji mjesni centar koji je imao ambulantu, zubnu ordinaciju, supermarket, butike, prodavnicu, restoran, cafe piceriju, trafike i turističku agenciju do 2020. godine bio spao na najniže grane, u njemu je ostala samo pošta, dok je napola rasprodat ko zna kome i usput potpuno ruiniran. Vi i vaše kolege koji ste tako fini i kulturni uništili ste imovinu koji si generacije stvarale, prodali je vašim prijateljima i sada imate drskosti da se javite da nekoga prozivate. Priznajemo vam, za to je debeo obraz potreban", ističu u saopštenju.

Poslije svega što su, kako navode, ovdje rekli, neka građani sami procijene ko više voli i poštuje Budvu i Crnu Goru.

"Oni koji kradu i otimaju sve što mogu dok mašu zastavom ili oni koji ništa od gore navedenog nisu uradili i koji se bore za prava građana i temeljne vrijednosti ustava ove države", poručuju iz budvanskog Demokratskog fronta.