ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-10-2016

Delegacija Austrijske narodne partije u Budvi

U Budvi je danas boravila delegacija izabranih predstavnika partijskog udruženja ÖVP Austrijske narodne partije "Forchtensteiner Kreis", koja je u radnoj posjeti Crnoj Gori od 24. do 27. oktobra, kako bi se što bolje upoznala sa aktuelnom situacijom u zemlji.

Šef delegacije, prof. dr Josef Hohtl, i njeni članovi, uz pratnju Nj. E. ambasadora Austrije u Crnoj Gori, dr Johana Froliha, imali su priliku da danas popodne,  o brojnim aktuelnim temama u državi i gradu, razgovaraju sa predsjednikom Opštine Budva, doc. dr Srđom Popovićem, i sa potpredsjednicom Opštine, Suzanom Pribilović.



Gospodin Hohtl je zahvalio domaćinu na omogućenoj posjeti i istakao da je cilj dolaska bio da se ojačaju odnosi između dvije države i uspostave novi kontakti, naglasivši da se, prilikom ovakvih susreta, austrijski predstavnici direktno upoznaju sa aktuelnim crnogorskim temama. Izjavio je da među članovima delegacije vlada posebno interesovanje, usljed nedavno održanih izbora, za političku situaciju u zemlji, ali podjednako i za ostale teme, kao što su urbanizam, ekonomija i kultura. Dodao je, takođe, i to da smatra da Crnoj Gori predstoji izvjesna budućnost u Evropskoj uniji, te da u Austriji vlada raspoloženje da joj na tom putu i pomogne.



Predsjednik Popović je izrazio zadovoljstvo što je danas ugostio članove ovog partijskog udruženja i zahvalio na interesovanju koje su pokazali, postavljajući brojna pitanja i diskutujući o našoj opštini i državi. Istakao je da su prilike ove vrste važni događaji putem kojih se ostvaruje dobra međunarodna saradnja, dodavši da se nada da su o Budvi danas stečeni pozitivni utisci, jer je naš grad od posebne privredne važnosti za cijelu zemlju. 

Tokom razgovora, bilo je riječi i o nedavnim nacionalnim i lokalnim izborima, o današnjoj situaciji i problemima u Budvi, kao i izazovima sa kojima će se grad susresti u skorijoj budućnosti. Takođe, razmjenjena su iskustva na polju privrednih aktivnosti u Crnoj Gori i Austriji, posebno turizma, a od strane delegacije ukazano je i na određene smjernice u cilju boljeg i bržeg razvoja naše opštine.

Članovi austrijske delegacije su, prije Opštine Budva, posjetili WTE postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bečićima.