ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

23-10-2014

Crnogorska delegacija na Zapadno-balkanskoj konferenciji

Crnogorska delegacija, koju predvodi potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić učestvovaće na Zapadno-balkanskoj konferenciji koja se održava u Beogradu 23. oktobra na temu: „Ekonomsko upravljanje i povezivanje“. U delegaciji je i ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Konferencija, koju organizuju Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo ekonomije Republike Srbije će okupiti šefove diplomatija i ministre ekonomije/finansija zemalja Zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore), kao i visoke predstavnike međunarodne zajednice i EU.

Potpredsjednik Lukšić će u govoriti u okviru sesije: “Bolje ekonomsko upravljanje kroz nacionalne programe ekonomskih reformi” u kojoj će biti riječi o makro-ekonomskim i fiskalnim programima, strukturalnim reformama i programima konkurentnosti, kao i o Strategiji “Jugoistočna Evropa 2020”, dok će zajedno sa ministrom ekonomije Kavarićem govoriti u okviru sesije “Unapređenje povezivanja u okviru Regiona i sa Evropskom unijom” na kojoj će biti održane prezentacije o konkretnim projektima saradnje iz oblasti transporta i energetike, definisan zajednički pristup Zapadnog Balkana kroz Nacionalne investicione komitete, kao i saradnja kroz Zapadno-balkanski investicioni okvir.

Učešće crnogorske delegacije na Zapadno-balkanskoj konferenciji predstavljaće dobru priliku za dalju promociju napretka i ostvarenih rezultata Crne Gore na nacionalnom, regionalnom i evropskom planu, kao i razmjenu mišljenja sa ministrima vanjskih poslova i ekonomije/finansija zemalja Zapadnog Balkana o aktuelnoj situaciji u regionu, u prvom redu zajedničkoj saradnji na projektnom nivou.