ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

25-04-2015

Crnogorac uhapšen sa 14 kg kokaina

Crnogorski državljanin I.R. (39) uhapšen je juče u italijanskom gradu Palermo sa 14 kilograma čistog kokaina.

Kako navode italijaski mediji I.R. je bio član posade broda koji je 17. aprila došao na popravku u sicilijansku luku Palermo, a uhapšen je nakon što je se policiji učinio sumnjiv način na koji pokušao da se udalji od broda, prenose Vikend novine.

Naime, policiji je "zapalo za oko” da se osumnjičeni prilikom silaska sa broda teško kretao, te da se sve vrijeme osvrtao i provjeravao da li ga neko prati, piše Portal Palermotoday.

On je uhapšen na samom izlazu iz luke, a policija je prilikom pretresa u njegovom ruksaku pronašla šest pakovanja od po kilogram kokaina.

I.R. je zatim odveden u obližnju policijsku stanicu gdje se pristupilo detaljnijem ličnom pregledu.Tako je policija oko njegovog struka pronašla specijalno izrađeni pojas sa još šest pakovanja kokaina težine od po kilogram.

"Osim oko pojasa, uhapšeni je imao drogu i oko nogu. Naime, oko desne butine oblijepljeno selotejp trakom nalazilo se pakovanje oko kilogram kokaina spakovanog u celofan, dok su pakovanja od pola kilograma bila oblijepljena oko njegovih listova na desnoj i lijevoj nozi. Osim kokaina policija je kod uhapšenog ličnim pretresom pronašla i pet novčanica od po 50 eura, dva mobilna telefona i jedan laptop”, navodi italijanski portal "Si24.it".

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je brod, neposredno prije usidrenja u luci radi popravke, stigao iz Južne Amerike.