ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

10-01-2020

Crna Gora poražena na startu Evropskog prvenstva u Gracu

Crna Gora poražena je na startu Evropskog prvenstva u Austriji, Norveškoj i Švedskoj – izabranici Zorana Roganovića u Gracu su u prvom kolu A grupi izgubili od Hrvatske 27:21 (12:13).

Sjajno izdanje u prvom poluvremenu poslije kojeg su imali minimalnu prednost, nije bilo dovoljno za veliki trijumf – Hrvatska je odbranom 5-1, sa Domagojom Duvnjakom kao isturenim igračem, zaustavila napad "lavova", a lakim golovima iz kontri i polukontri slomila otpor rivala.

Izabranici selektora Zorana Roganovića u prvom poluvremenu dva puta imali su prednost od dva gola (3:1 i 13:11), minimalno vođstvo na poluvremenu (13:12), a posljednji put vodili su u 33. minutu (14:13).Hrvatska je serijom od 4:0 povela 17:14 u 37, razlika je u 46. iznosila pet (21:16), a u 50. minutu šest golova (23:17).Izabranici trofejnog stručnjaka Lina Červara do
kraja vodili su i sa osam golova razlike (27:19).

"Kada igra svoj najbolji rukomet, Hrvatska to radi svih 60 minuta. Krivo mi je što nas je par isključenja poremetilo, jer mislim da smo odbranu u prvom poluvremenu odigrali na visokom nivou, kao i napad. Isključenja su nas koštala i u napadu, gdje smo izgubili par lopti protiv njihove odbrane 5-1, u kojoj je Duvnjak bio istureni igrač.

Nije u napadu išlo onako kako je trebalo, izgubili smo par lopti, što nas je uz isključenja, koštalo boljeg rezultata. Raduje igra u prvom poluvremenu jer smo pokazali da crnogorska reprezentacija u svakom trenutku može da izgleda dobro na terenu. Mislim da se prezentujemo na pravi način, imamo respekta prema protivniku koji je najbolji na svijetu, ali uvjereni smo da možemo da igramo i protiv najboljih. Okrećemo se duelu protiv Srbije jer očekujem tešku borbu svih 60 minuta – kazao je nakon meča selektor Zoran Roganović. Naša reprezentacija u subotu će igrati protiv Srbije koja je na startu poražena od Bjelorusije 35:30" " kazao je Roganović.