ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

28-09-2016

CFSSI: Polaganje kamena temeljca za dvije zgrade u Petrovcu

Za petak 30. septembar u 11 i 30 zakazano je polaganje kamena temeljca za dvije zgrade Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) u Petrovcu. Zgrade sadrže 58 stanova i 79 garaža, a nalaze se na kraju ulice 13 u naselju bb.

Izgradnja stanova za zaposlene sa teritorije Petrovca zajednički je projekat Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) i Opštine Budva.

"Stanovi su namijenjeni zaposlenima u lokalnoj upravi, državnim organima i članicama CFSSI. Izgrađeni su po najsavremenijim ekološkim i standardima građevinarstva, i usklađeni sa potrebama podneblja.

Izgradnja ovih stanova još jedna je potvrda uspjeha modela solidarne gradnje koji realizuje CFSSI na zadovoljstvo investotora, lokalne uprave i što je najvažnije kupaca kao krajnjih korisnika", navodi se u saopštenju CFSSI.

Projektom je predviđeno 12 garsonjera, 26 jednosobnih stanova jednosobnih površine od 45 do 50 m2 i 17 dvosobnih stanova od 65 do 70 m2 i 1 trosoban, a njihova prodajna cijena je 850 eura po metru kvadratnom uz subvencije Opštine.
Vrijednost investicije je 3.150.000 eura. Izvođač radova je konzorcijum koji predodi Građevinsko preduzeće Zlatibor inžinjering.