ENG | MNE

 
Nalazite se ovdje: Naslovna >> Vijesti

Vijesti

16-08-2019

CB Budva: Od početka avgusta 55 vozača pod dejstvom alkohola

U prvoj polovini ovog mjeseca tokom redovnih akcija zatečeno je 55 vozača koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, a među njima je bilo i pripadnica ljepšeg pola.

Prema riječima komesara za bezbjednost u saobracaju CB Budva, Dejana Rakočevića, vozači koji upravljaju pod dejstvom alkohola otežano zapažaju i imaju sporije reakcije, precjenjuju svoje sposobnosti i postaju neoprezni.

"U prvoj polovini ovog mjeseca tokom redovnih akcija zatečeno je 55 vozača koji upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, a među njima je bilo i pripadnica ljepšeg pola", istakao je Rakočević za TV Budva, u razgovoru sa Lidijom Bojović.

On je podsjetio sa se saobraćajna policija CB Budva priključila kampanji koja se realizuje na nacionalnom nivou pod nazivom “Kad pijeme ne vozim“.

Policajci će, kako je dodao, tokom redovnih aktivnosti do kraja ovog mjeseca, vozačima dijeliti osvježivače vazduha za vozila sa porukom kampanje „Kad pijem ne vozim“, kako bi ih stalno podsjećali na rizike koje sa sobom nosi vožnja pod dejstvom alkohola, naglašavjući da će kontrole vozača biti pojačane kako u večernjim tako u u dnevnim časovima.